Revenge porn: Νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας στην Αμαλιάδα – Ανέβασαν βίντεο στο TikTok

Revenge porn: Νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας στην Αμαλιάδα - Ανέβασαν βίντεο στο TikTok

Νεαρή γυναίκα από την Αμαλιάδα έπεσε θύμα οικονομικού εκβιασμού μέσω revenge porn (εκδικητικής πορνογραφίας), καθώς επιτήδειοι απειλούσαν ότι θα αναρτήσουν επίμαχο βίντεο με τα χαρακτηριστικά της στο TikTok.

Oι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ήλιδας κατάφεραν να φτάσουν στους δράστες σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αναφορά της υπόθεσης, ακολουθώντας τα ψηφιακά ίχνη τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι εμπλεκόμενοι είχαν προσεγγίσει την κοπέλα, ζητώντας της ποσά προκειμένου να μην αναρτήσουν το πορνογραφικό βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς βρέθηκαν οι κάτοχοι του revenge porn

Όπως εξηγεί το μέσο, η νεαρή από χωριό της Αμαλιάδας έπεσε θύμα των αντρών που την εκβίασαν με «μονταρισμένο» βίντεο , που την απεικονίζει γυμνή, το οποίο ανάρτησαν ούτως ή άλλως στην πλατφόρμα.

Η κοπέλα δέχθηκε τον πρώτο εκβιασμό μέσω μηνυμάτων στα social media στις 7 Ιουλίου 2024, όταν οι δράστες την ενημέρωσαν πως έχουν στην κατοχή τους το επίμαχο βίντεο, απαιτώντας το ποσό των 105 ευρώ για να μην το δημοσιεύσουν.

Η γυναίκα, φοβούμενη τις συνέπειες, υπέκυψε και κατέθεσε το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό τους, ζητώντας να σβήσουν το βίντεο Οι δράστες επανήλθαν όμως στις 15 Ιουλίου, ζητώντας αυτή τη φορά να καταθέσει στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό ακόμα 150 ευρώ.

Η κοπέλα εκείνη τη φορά αρνήθηκε, και την ίδια μέρα οι δράστες ανάρτησαν το βίντεο σε λογαριασμό του Tik Tok, γνωστοποιώντας της τη διεύθυνση. Διέγραψαν τελικά το επίμαχο υλικό όταν η γυναίκα κατέθεσε ξανά το απαιτούμενο ποσό.

Αλλά και στην τρίτη τους απόπειρα, οι επιτήδειοι απαίτησαν 80 ευρώ, εκείνη τη φορά για να κατατεθούν σε τράπεζα της Ισπανίας.

Στο σκηνικό μπήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, αναζητώντας τόσο τα ψηφιακά ίχνη μέσω του λογαριασμού που ανάρτησε το βίντεο, όσο και τον κάτοχο του ελληνικού τραπεζικού λογαριασμού.

Οι έρευνες έδειξαν πως οι δράστες είχαν αλλοιώσει τα ψηφιακά ίχνη τους, που οδηγούσαν σε χώρα της Αφρικής. Ωστόσο ταυτοποιήθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός, και πλέον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ