Στο ίδιο τραπέζι με ψυχραιμία και ενωτική διάθεση

Στο ίδιο τραπέζι με ψυχραιμία και ενωτική διάθεση

Η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ δεν είχε εκπλήξεις, είχε όμως καθαρή στόχευση και διευκρινίσεις. Οι παίκτες που ακόμα και λίγο πριν από τη συνεδρίαση έριχναν καρφιά ο ένας στον άλλο (πρώτα ο Χάρης Δούκας με τη διαρροή για το «μονοπρόσωπο όργανο» του Πολιτικού Σχεδιασμού και χθες η Αννα Διαμαντοπούλου με την παροιμία «η ομόνοια σπίτια χτίζει και η διχόνοια τα γκρεμίζει»), κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με σχετική ψυχραιμία και ενωτική διάθεση. Μόνο μία αναφορά υπήρξε για τα όσα είχαν προηγηθεί: η επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μην υπάρξουν μεμονωμένες διαρροές, με τον δήμαρχο Αθηναίων να απαντάει πως εκείνη έκανε δημόσια δήλωση λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης – αργότερα διευκρινίστηκε από τη Διαμαντοπούλου πως η ατάκα αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναγνωριστική συνεδρίαση διαμόρφωσε τους στόχους της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να είμαστε το επόμενο διάστημα παντού. Κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα που είναι προίκα όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για το πολιτικό σύστημα. Αναγνωρίζεται από όλους και οριζόντια ότι οι εσωκομματικές μας διαδικασίες έγιναν με σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό», ανέφερε στην πρωτολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πρέπει να διατηρήσουμε ένα κλίμα ενότητας, σοβαρότητας και πολύ μεγάλης κινητικότητας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να είμαστε παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη, εντός και εκτός Βουλής, απέναντι στη ΝΔ», σχολίασε χαρακτηριστικά – θέτοντας την κυβέρνηση ως τον βασικό αντίπαλο της παράταξης. Παράλληλα, προανήγγειλε «εξωστρεφείς καμπάνιες για να επικοινωνούνται οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ», βάζοντας ως πρώτα ζητήματα την υγεία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου – παρ’ όλα αυτά, το βασικό ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι ήταν τα ελληνοτουρκικά.

Θα «οργώσουν» την Ελλάδα

Οσον αφορά την οργάνωση του κόμματος από εδώ και πέρα, ο Ανδρουλάκης προανήγγειλε πως τα στελέχη θα γυρίσουν όλη την Ελλάδα. «Περάσαμε τα δύσκολα, φύγαμε από την πίεση του πρώην δικομματισμού. Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον αντίπαλο πόλο στη ΝΔ και αυτό αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουμε δει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας και τους ρόλους που θα έχει από εδώ και πέρα το άτυπο όργανο. Σύμφωνα με τα όσα προαναγγέλθηκαν από τον Ανδρουλάκη, οι στρατηγικές αποφάσεις του κόμματος θα λαμβάνονται από τα δύο θεσμικά όργανα, δηλαδή το Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή – «εδώ εμείς θα επιτυγχάνουμε έναν πιο γρήγορο συντονισμό», ανέφερε για τις αρμοδιότητες των παρισταμένων. Στόχος είναι το Πολιτικό Κέντρο να συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα – με εξαίρεση την επόμενη εβδομάδα που λόγω 28ης η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Σήμερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να εγκρίνει τις αλλαγές στο οργανόγραμμά της, λίγη ώρα προτού ο Ανδρουλάκης βρεθεί για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του αντιμέτωπος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ολομέλεια.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ