Στο πλευρό των εκπαιδευτικών που απεργούν το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

DASKALOI_APERGIA

Την αυριανή εκπαιδευτική κινητοποίηση (23 Οκτωβρίου 2024) στηρίζουν με ανακοινώσεις τους το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη ,23 Οκτωβρίου 2024, ώρα 11:30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας.

Μεταξύ των βασικότερων αιτημάτων της αυριανής κινητοποίησης περιλαμβάνονται αυξήσεις στους μισθούς ,επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κάλυψη όλων των κενών των σχολείων, μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης, άμεση παύση διώξεων και πειθαρχικών, 9μηνη άδεια ανατροφής για τις αναπληρώτριες, εξίσωση ωραρίου των νηπιαγωγών κ.α.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που κήρυξαν τα σωματεία τους ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό και θεσμό της Αξιολόγησης. Τέτοια προσπάθεια είναι η πρόσφατη απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την οποία της έριξε την πρώτη ποινή σε Διευθύντρια σχολείου της πόλης μας, (λήγοντας τη θητεία της) ενεργοποιώντας τις αντιδραστικές διατάξεις του ν.4823/21 λόγω της συμμετοχής της στην απεργία αποχή σύμφωνα με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας”. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης !

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ