Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λάρισας από τους απεργούς εκπαιδευτικούς

IMG_20241023_115009

Με πορεία στο κέντρο της Λάρισας ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομιλητές στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου,  καυτηρίασαν την κυβερνητική απόφαση να κινηθεί με δικαστικά μέσα κατά της προκήρυξης της απεργίας της ΔΟΕ, η οποία τελικώς πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών ‘Α/θμιας Εκπαίδευσης κινήθηκαν στο 12%, ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ‘Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δημ. Παπαποστόλου. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ,  το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής, την Ένωση Γονέων Μαθητών δήμου Λάρισας κ.α.

Οι εκπαιδευτικοί όπως αναφέρουν διεκδικούν:

• Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

• Άμεσα να επιστραφεί ο 13ος -14ος μισθός  και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17.

• Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα.

• Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Άμεσα να κατοχυρωθεί 9μηνη άδεια ανατροφής για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας.

• Να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου.

• Απαιτούμε να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση».

• Ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων με ευθύνη του κράτους.

• Να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι να οδηγούνται στην αναζήτηση χορηγών.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ