Συρία: Βίντεο δείχνει εκρήξεις σε αμερικανική στρατιωτική βάση – Κόλαση φωτιάς

Συρία: Βίντεο δείχνει εκρήξεις σε αμερικανική στρατιωτική βάση - Κόλαση φωτιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πύραυλοι στόχευσαν κυρίως τον σταθμό ραντάρ εντός της βάσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου της αμερικανικής εταιρείας Conoco. Ένα μπαράζ έξι ρουκετών στόχευσε την αμερικανική βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, μετέδωσε την Τρίτη ο ανταποκριτής του Al Mayadeen.

Η πηγή επιβεβαίωσε επίσης ότι ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις στο εσωτερικό της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης. Πρόκειται για το τρίτο χτύπημα εντός 7 ημερών προς την αμερικανική βάση.

Στις 21 Οκτωβρίου, τα μεσάνυχτα, πολλαπλές ρουκέτες έπληξαν την αμερικανική βάση Κονόκο στη Συρία, με τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση της πηγής φυσικού αερίου της Conoco αντέδρασαν με πλήγματα πυροβολικού στα χωριά Χουγουάιτζα Σακρ και Αλ Τζάφρα.

Σε παρόμοια επίθεση στις 19 Οκτωβρίου, άγνωστες πολιτοφυλακές του Ιράκ στόχευσαν το πεδίο της Conoco με δύο χειροβομβίδες με ρουκέτες (RPG). Σε εκείνη την περίπτωση, οι ΗΠΑ ανταπέδωσαν στοχεύοντας την περιοχή του νησιού Σακέρ.

Οι πύραυλοι στόχευσαν κυρίως τον σταθμό ραντάρ εντός της βάσης του πεδίου φυσικού αερίου της Conoco

Λίγο αργότερα, ο ανταποκριτής του Al Mayadeen ανέφερε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα από το πεδίο φυσικού αερίου Conoco, με στόχο τα επτά χωριά ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Ο ανταποκριτής μας ανέφερε ότι τα αμερικανικά πλήγματα είχαν ως στόχο τα χωριά Χάτλα, Μαράτ, Χασάμ και τα περίχωρα των Χουγουάιτζα Σακρ και Χουγουάιτζα αλ- Μουραΐγια στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ.

Η κεντρική φωτογραφία αφορά παλαιότερο χτύπημα στην ίδια βάση. Συριακή πηγή κάνει λόγο πως τρεις και όχι τέσσερις πύραυλοι «έπληξαν ένα σύστημα αεράμυνας και ένα σημείο ραντάρ στο εσωτερικό της αμερικανικής βάσης στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco». Αντίστοιχα χτυπήματα λαμβάνουν χώρα και στις βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, από όπου αναμένεται να αποχωρήσουν το 2025.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσωπεία

Προσωπεία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Η καταδίωξη των γκιουλενιστών Σκληρή γλώσσα κατά του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος…