Ταξίδια: Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος;

Tupperware: Ακυρώνεται ο πλειστηριασμός – Η συμφωνία

Ο Dr. Calvin Sun υποστηρίζει ότι, η Νο 1 προτεραιότητά του όταν ταξιδεύει είναι ο ποιοτικός ύπνος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ταξίδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και τη ψυχολογία, αλλά το να διασφαλίσετε ότι ξεκουράζεστε επαρκώς όσο βρίσκεστε μακριά είναι το κλειδί για να τα απολαύσετε. Δεν είναι ακριβώς εύκολο να το κάνεις: Μια μελέτη του 2023 διαπίστωσε ότι μόνο το 18% των ταξιδιωτών ανέφεραν «εξαιρετικό» ύπνο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ο Sun όμως γνωρίζει ότι ο ποιοτικός ύπνος είναι το κλειδί, τόσο από την ιατρική του εμπειρία όσο και από τα Σαββατοκύριακα που είναι επικεφαλής μακρινών και κοντινών εξορμήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκδρομών στην Ανταρκτική, την Αφρική, τις ελβετικές Άλπεις και το Νησί του Πάσχα. Έχει ταξιδέψει σε σχεδόν 200 χώρες τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο έμπειρος Sun μιλώντας στην HuffPost μοιράστηκε το τι κάνει για να διασφαλίσει ότι είναι αρκετά ξεκούραστος ώστε να απολαύσει πραγματικά τα μέρη που επισκέπτεται.

Ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές που έδωσε.

Tζετ λαγκ και ύπνος

«Το σώμα σας μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα», είπε o Sun όταν η διαφορά ώρας είναι μικρή (λιγότερο από τρεις με τέσσερις ώρες). Αλλά όταν είναι μεγάλη, ξεκινούν τα προβλήματα με τον ύπνο.

O Sun για να ανταπεξέλθει χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που ονομάζεται Time Shifter για να τον βοηθήσει να διαχειριστεί τις αλλαγές στη ζώνη ώρας, την οποία εμπιστεύεται καθώς βασίζεται στην επιστήμη της NASA για τους αστροναύτες που καταπολεμούν το τζετ λαγκ. Δίνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση καφεΐνης και μελατονίνης, στην έκθεση στο φως και στο σκοτάδι.

Αλκοόλ

Ο Sun απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από το αλκοόλ, επειδή μπορεί να προκαλέσει χάος στην ποιότητα του ύπνου – και λέει ότι αυτό σημαίνει ότι δεν απολαμβάνει το ταξίδι του.

«Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που θέλουν να πιουν ένα ποτηράκι πριν κοιμηθούν … Είναι η γοητεία των φανταχτερών ταξιδιών όταν πίνεις ένα ποτήρι σαμπάνια πριν κοιμηθείς. Αλλά αντικειμενικά, δεν είναι καλό για τον ύπνο ούτε για την υγεία», δήλωσε ο Sun στην Huffpost.

Υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες ότι αν και το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, χαλάει τη συνολική ποιότητα του ύπνου σας.

Τα απαραίτητα

Η προετοιμασία για τον ύπνο στο αεροπλάνο απαιτεί κάτι περισσότερο από το να βάζετε ωτοασπίδες. O Sun για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, επιλέγει να πακετάρει ένα άνετο μαξιλάρι ταξιδιού μια μάσκα ματιών.

Επιπροσθέτως, χρησιμοποιεί την κουβέρτα που δίνεται πολλές φορές εντός του αεροπλάνου. «Μπορώ είτε να τη χρησιμοποιήσω ως μαξιλάρι για τους γλουτούς, είτε να την τυλίξω και να τη χρησιμοποιήσω για οσφυϊκή υποστήριξη», είπε.

*Με πληροφορίες από: Huffpost | Alexandra Frost | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Tommaso Pecchioli | Unsplash

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ