4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Μουσικής στην Τεχνόπολη

Ψυχική Υγεία: Δέκα μεγάλες αλλαγές – Τι προβλέπεται για ανηλίκους και ακούσιες νοσηλείες

Ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και μια μεγάλη μουσική συναυλία με σκοπό την έναρξη του διαλόγου για την αποστιγματοποίηση της ψυχικής υγείας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο 

YGEIAMOU.GR TEAM

Το 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας & Μουσικής «ΜΙΛΑ… It’s OK!» έρχεται στην Αθήνα! Καλούμε μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για μια μέρα γεμάτη δράσεις που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας υπό τους ήχους της μουσικής! Ελάτε για να ενημερωθείτε, να εκφραστείτε και να συμμετάσχετε σε βιωματικές δραστηριότητες που αξιοποιούν την τέχνη και τη μουσική για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ ξεκινούν από τις 15:00 και απευθύνονται σε όλες και όλους:
Βιωματικά εργαστήρια: urban street art, φωτογραφία, art therapy,  δραματοθεραπεία, , brave talk, μουσικοθεραπεία. Δήλωσε δωρεάν συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια
Ομιλίες: Για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας, από ειδικούς και άτομα που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες προκλήσεις
Ενημερωτικά περίπτερα: Ελάτε να ενημερωθείτε και να λάβετε υποστήριξη από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που θα βρίσκονται στα ενημερωτικά περίπτερα.
Μουσική συναυλία: Στις 20:45, γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Μίλα, είναι ΟΚ! Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι Σπύρος Γραμμένος, Rous, Μάγδα Βαρούχα, Papazo & Leo, Σέξπυρ & Τσαντισμένοι χωρίς Logo και Guest: ΒΕΒΗΛΟΣ.

Στις 19:15-20:30 θα πραγματοποιηθεί ON STAGE TALK στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης με θέμα συζήτησης: «Νεανική παραβατικότητα: Να καταλάβουμε για να προλάβουμε». Θα συμμετέχουν η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Μόσχος, Νομικός, Πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Διευθυντής του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής YES της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, ο Αλέξανδρος Καλαβρής, Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπέυθυνος του Προγράμματος της Νεανικής Παραβατικότητας της ΕΠΑΨΥ και δύο μαθητές Λυκείου.

Το “ΜΙΛΑ… It’s OK!” είναι μία δράση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο ανοιχτός διάλογος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την τέχνη για να οικοδομήσει μια κοινότητα, η οποία απορρίπτει το στίγμα και θέτει σε προτεραιότητα την ψυχική υγεία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την καμπάνια, καθώς και για τα Φεστιβάλ Λαμίας, Λάρισας & Σύρου, εδώ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ: Καινοτομούν ιδρύοντας το Διεθνές Κέντρο Καρδιοχειρουργικής Ελλάδος

Γιατί καθυστερούν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία – Πότε θα είναι (επιτέλους) έτοιμα

Κυστική Ίνωση: Απαντήσεις σε 5 ερωτήματα για την πιο συχνή κληρονομική πάθηση

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ