65ο ΦΚΘ: «Ο Νόμος του Μέρφυ» του Άγγελου Φραντζή σε ειδική φεστιβαλική avant premiere

65ο ΦΚΘ: «Ο Νόμος του Μέρφυ» του Άγγελου Φραντζή σε ειδική φεστιβαλική avant premiere

Η ταινία Ο Νόμος του Μέρφυ του Άγγελου Φραντζή θα προβληθεί σε ειδική φεστιβαλική avant premiere στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 20:00 στο Ολύμπιον, ενώ ταυτόχρονα, η ταινία θα προβληθεί και στην Αθήνα, στα Options Cinemas Γλυφάδας.

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η Ευτυχία, είναι μία κωμωδία υψηλών προδιαγραφών που σπάει τον κώδικα με το ανατρεπτικό σενάριο και το έξυπνο χιούμορ της. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει η Κάτια Γκουλιώνη, έχοντας πλάι της ένα εντυπωσιακό cast (Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής, Τόνια Σωτηροπούλου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Στέργιογλου, Βικτώρια Μπιτούνη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Λυδία Φωτοπούλου, Effi Rabsilber, Λευτέρης Πολυχρόνης, Ευάγγελος Βογιατζής). Το σενάριο υπογράφουν ο Άγγελος Φραντζής, η Κατερίνα Μπέη και ο Κωστής Σαμαράς, ενώ η μουσική φέρει την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη.

Έπειτα από ένα ατύχημα, η Μαρία Αλίκη, μια αποτυχημένη ηθοποιός σε αναζήτηση μεγάλων ρόλων, εισέρχεται σε μια πραγματικότητα όπου καλείται να παίξει όλους τους πιθανούς ρόλους που θα μπορούσε να της έχει χαρίσει η ζωή, αν είχε κάνει διαφορετικές επιλογές. Πού βρίσκεται; Ονειρεύεται, πέθανε ή λιποθύμησε; Προσπαθώντας να καταλάβει τι της συμβαίνει, αλλά και να βρει την έξοδο προς την αληθινή ζωή της, η Μαρία Αλίκη βλέπει τον εαυτό της να προσπαθεί να χωρέσει σε ρόλους που μοιάζει να έχουν σχεδιάσει άλλοι για εκείνη. Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω; Κυρίως όμως: θέλει να γυρίσει πίσω; Υπάρχει κάτι που αγαπάει στη ζωή της; Σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με πολλά ευτράπελα, η Μαρία Αλίκη θα αναμετρηθεί με τον εαυτό της και θα κληθεί να απαντήσει επί της ουσίας “To be or not to be?”. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι πραγματικά η Μαρία Αλίκη και πώς μπορεί να βρει την έξοδο για να επιστρέψει στη ζωή;

Ο Άγγελος Φραντζής σημειώνει: «Ο Νόμος του Μέρφυ είναι μια ταινία που μιλάει για κάθε στιγμή όπου επαναδιαπραγματευόμαστε την ζωή μας, και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να επιλέξουμε έναν νέο τρόπο ύπαρξης. Είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου που, έστω και για λίγο, πίστεψε βαθιά ότι μπορεί να μεταμορφωθεί και να αλλάξει».

Η ταινία προβάλλεται εκτός συναγωνισμού, σε avant-premiere ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η ταινία κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου από την Tanweer.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ