Αμαλιάδα: Και τρίτο μωρό με διάγνωση θανάτου «διάμεση πνευμονίτιδα» – Το χρονικό-θρίλερ με 5 νεκρά βρέφη

Αμαλιάδα: Και τρίτο μωρό με διάγνωση θανάτου «διάμεση πνευμονίτιδα» - Το χρονικό-θρίλερ με 5 νεκρά βρέφη

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τα νεκρά μωρά σε Αμαλιάδα και Αχαΐα και κοινό πρόσωπο την 24χρονη Ειρήνη.

Το νέο στοιχείο που έρχεται να εντείνει ακόμα περισσότερο το μυστήριο στην όλη η υπόθεση είναι ότι και η μικρή αδερφή της Ειρήνης πέθανε σε ηλικία μικρότερη των 24 μηνών με διάγνωση «διάμεση πνευμονίτιδα».

Η μικρή αδερφή της 24χρονης

Άλλα δύο μωρά, η πρώτη κόρη της 24χρονης και το βρέφος της φίλης πέθαναν ξαφνικά και στην αιτία θανάτου αναφέρεται η «διάμεση πνευμονίτιδα» κάτι πολύ σπάνιο  όπως λένε οι ειδικοί.

Την νέα αποκάλυψη έκανε σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το Live News. Όπως είπε η αδελφή της Ειρήνης πέθανε στο Άργος το 2014, σε ηλικία περίπου 2 ετών κι όχι νεογέννητη, όπως είχε πει σε παλαιότερη αναφορά της η 24χρονη.

Τι είναι η «διάμεση πνευμονίτιδα»;

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησες το LIVE NEWS για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

«Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».

Το χρονικό του θανάτου από το Άργος μέχρι την Αμαλιάδα

Πλέον ο αριθμός των θανάτων μωρών που έχουν κοινό παρανομαστή την 24χρονη είναι πέντε. Το χρονικό αυτών των θανάτων που θυμίζει ταινία θρίλερ παρουσίασε το Live News.

Η παρουσία της Ειρήνης έχει συσχετιστεί συνολικά με τις παρακάτω υποθέσεις βρεφών:

6 Φεβρουαρίου 2014 στο Άργος 1,5 ετών κοριτσάκι το βρίσκει ημιθανές η μητέρα του κι αιτία θανάτου είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα.

4 Φεβρουαρίου 2020, στην Αχαΐα, η 21χρονη Ειρήνη προσέχει το 6 μηνών βρέφος, καθώς η μητέρα έχει φύγει. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα και το μωρό είχε και επιληπτικά επεισόδια

19 Ιουνίου 2022, στην Αχαΐα, η 22χρονη Ειρήνη προσέχει βρέφος 19 ημερών στο σπίτι. Η ιατροδικαστική έρευνα: διάμεση πνευμονίτιδα και ο γονιδιακός έλεγχος βγαίνει καθαρός.

17 Οκτωβρίου 2023 στο «Αγία Σοφία», νοσοκομείο Αθηνών, η 23χρονη Ειρήνη είναι εκεί για το βρέφος 2 μηνών, που νοσηλεύεται. Αιτία θανάτου νοσοκομείου: καρδιακή ανακοπή. Ο ιατροδικαστής βρίσκει: επιληπτικές κρίσεις, ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ο θάνατος αποδίδεται στις επιληπτικές κρίσεις. Επιπλέον δεν υπάρχουν φθαρμένα όργανα, ωστόσο συστάθηκε περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος.

5 Αυγούστου 2024, στην Αμαλιάδα, η Ειρήνη βρίσκεται στον χώρο του σπιτιού όταν ο 15 μηνών Παναγιώτης παρουσιάζει σύμφωνα με περιγραφές της Ειρήνης και της μητέρας του παιδιού περίεργη εικόνα.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ