BCH4VET της Innovation Hive: Η Λύση για την Εκπαίδευση στο Blockchain στην Επαγγελματική Κατάρτιση

Στη σημερινή εποχή, η τεχνολογία blockchain εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, όμως η εκπαίδευση γύρω από αυτή τη σημαντική καινοτομία εξακολουθεί να είναι ελλιπής. Πολλοί εκπαιδευτικοί και σπουδαστές στην επαγγελματική εκπαίδευση (VET) δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να κατανοήσουν πλήρως τις εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής. Παράλληλα, η ταχύτητα με την οποία η αγορά του blockchain αναπτύσσεται κάνει τη διαρκή παρακολούθηση και ενημέρωση δύσκολη, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στις δεξιότητες που απαιτούνται για το μέλλον.

Το έργο BCH4VET της Innovation Hive έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ξεκίνησε το 2022 και στοχεύει να καλύψει το κενό στην εκπαίδευση γύρω από το blockchain, προσφέροντας ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης που απαντά στις ανάγκες της εποχής. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, τον Οκτώβριο του 2024, το έργο θα έχει δημιουργήσει μια πλήρη σειρά εκπαιδευτικών πόρων, που θα βοηθήσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους σπουδαστές να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες.

Το έργο BCH4VET ως η λύση

Το BCH4VET αναπτύσσει εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει διάφορες πτυχές της τεχνολογίας blockchain, τόσο τεχνικές όσο και μη τεχνικές. Περιλαμβάνει 12 ενότητες, όπως:

  1. Blockchain Technology
  2. Financial Technologies and Crypto Economy
  3. Reconciliation Protocols
  4. Blockchain 1.0 and Bitcoin Architecture
  5. Blockchain 2.0 and Ethereum Architecture
  6. Blockchain Software Development
  7. Smart Contracts
  8. Advanced Smart Contracts
  9. Decentralized Organizations and Political Economy
  10. Blockchain Entrepreneurship
  11. Project Examples and Initiatives from the World
  12. Next Generation Blockchain Platforms

Αυτές οι ενότητες βοηθούν τους σπουδαστές να κατανοήσουν όχι μόνο την τεχνική πλευρά του blockchain, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να το εφαρμόσουν σε διάφορους κλάδους, όπως οι επιχειρήσεις και η οικονομία.

Έρευνα πριν την ανάπτυξη των μαθημάτων

Πριν τη δημιουργία των μαθημάτων, το BCH4VET πραγματοποίησε έρευνα σε σπουδαστές και εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης για να ανακαλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις στην εκπαίδευση γύρω από το blockchain. Τα ευρήματα αυτά ενσωματώθηκαν στα μαθήματα, εξασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και των εκπαιδευόμενων.

Μαθήματα σε μορφή βίντεο

Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευομένων, οι ενότητες του BCH4VET έχουν μετατραπεί και σε μορφή βίντεο, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στον δικό τους χρόνο, με τον δικό τους ρυθμό, έχοντας πρόσβαση σε χρήσιμες γνώσεις όπου και αν βρίσκονται. Η πλατφόρμα του έργου είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Blockchain Self-Assessment Tool: Ένα εργαλείο καινοτομίας

Μια από τις πιο καινοτόμες πτυχές του έργου είναι το Blockchain Self-Assessment Tool, το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Το εργαλείο αυτό βοηθά τους μαθητές να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους στο blockchain, προσφέροντας εξατομικευμένη ανατροφοδότηση. Αυτή η προσωποποιημένη προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εντοπίζουν τα σημεία όπου χρειάζονται βελτίωση, προάγοντας την επιτυχία και τη συνεχή μάθηση.

Πιλοτικές Δοκιμές σε 5 χώρες

Το BCH4VET θα προχωρήσει σε πιλοτικές δοκιμές των εργαλείων και του υλικού σε 5 χώρες: Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα. Στις δοκιμές αυτές θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί και σπουδαστές, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του έργου και των εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Γιατί να συμμετάσχετε;

Το BCH4VET προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σε μια από τις πιο συναρπαστικές και καινοτόμες τεχνολογίες της εποχής μας. Μέσα από τις εκπαιδευτικές ενότητες, τις πρακτικές εφαρμογές και το εργαλείο αυτοαξιολόγησης, το έργο δίνει στους συμμετέχοντες τα εφόδια που χρειάζονται για να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν το blockchain στην επαγγελματική τους ζωή.

Είναι σημαντικό να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να αποκτούμε δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Το BCH4VET είναι η ευκαιρία για να κάνετε ακριβώς αυτό!

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο έργο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του BCH4VET ή της Innovation Hive.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ