Δεκάδες θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της με υδράργυρο

Δεκάδες θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της με υδράργυρο

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του θανάτου ενός 60χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, με την 50χρονη σύζυγό του να κατηγορείται ότι τον δολοφόνησε με υδράργυρο.

Την υπόθεση του θανάτου ενός 60χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη ανέσυραν από το αρχείο οι δικαστικές αρχές, ασκώντας δίωξη στη σύζυγο του θύματος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η 50χρονη έπεσε σε αντιφάσεις μιλώντας στους αστυνομικούς για την υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, ενώ ήρθαν στο φως και νέα στοιχεία που την «ενοχοποιούν».

Συγκεκριμένα, η 50χρονη δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει στους αστυνομικούς που ερεύνησαν την υπόθεση την αγορά δεκάδων θερμομέτρων υδραργύρου από φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστήριξε, τα έστειλε με μεταφορική σε συγγενικό της πρόσωπο στο εξωτερικό, χωρίς να προσκομίσει ωστόσο κάποια περαιτέρω στοιχεία.

Η νοσηλεία και ο υδράργυρος

Το γεγονός της αγοράς θερμομέτρων με υδράργυρο ενδεχομένως να συνδέεται και με μια διαπίστωση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του 60χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ενώ νοσηλευόταν στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου, ο 60χρονος παρουσίασε εκροή υγρού από το αυτί του, το οποίο έμοιαζε στους γιατρούς που τον εξέτασαν με υδράργυρο.

Όπως διαπίστωσαν έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο, η ουσία ήταν στοιχειακός υδράργυρος, ο οποίος βρέθηκε και στο άλλο αυτί του 60χρονου, αλλά και σε ένα κρεβάτι στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο θανών προκειμένου να υποβληθεί σε εγκεφαλογράφημα.

Όταν οι γιατροί ρώτησαν τον 60χρονο αν είχε κάνει ο ίδιος λήψη υδραργύρου, εκείνος ήταν κατηγορηματικός, κάτι που κίνησε υποψίες, μιας και τα μόνα πρόσωπα που τον είχαν επισκεφθεί ήταν η σύζυγός του και ο γιος του.

Παράλληλα, μέσα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στον 60χρονο, οι γιατροί εντόπισαν αυξημένη λοραζεπάμη, που αποδείκνυε λήψη της εντός του νοσοκομείου, κάτι που όμως δεν συνέβη από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν.

Η εκταφή

Ο 60χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο άφησε αιφνιδίως την τελευταία του πνοή δύο εβδομάδες αργότερα, με τον ιδιώτη γιατρό που τον εξέτασε να αναφέρει ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή.

Το γεγονός του θανάτου του 60χρονου ωστόσο έγινε γνωστό στις αστυνομικές αρχές, ειδοποιώντας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε εκταφή της σορού του.

Έγινε νεκροψία – νεκροτοπή αλλά και λήψη δειγμάτων για τοξικολογικές εξετάσεις. Αυτές έδειξαν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου.

Ένα τηλεφώνημα

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένα τηλεφώνημα στις Αρχές τον Ιούνιο του 2023, ήταν εκείνο που ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που προχώρησε στην τηλεφωνική καταγγελία έδωσε νέα στοιχεία για την εμπλοκή της 50χρονης στο θάνατο του συζύγου της, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ζητά νέα προκαταρκτική εξέταση.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ