Δωρεά 50 εκατ. από Μπιλ Γκέιτς, ραπ από Εμινεμ και Ομπάμα!

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

Aπέναντι στον Ιλον Μασκ που δωρίζει εκατομμύρια στην εκστρατεία του Τραμπ, ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε χθες ότι δωρίζει 50 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις.

Την ίδια ώρα σε συγκέντρωση των Δημοκρατικών ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε μαζί με τον διάσημο ράπερ Εμινεμ «ραπάροντας» μάλιστα και ο ίδιος ένα κομμάτι της μεγάλης επιτυχίας «Loose Yourself» και καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν με επιστολή ψήφο όπως έκανε και εκείνος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δεν αρκείται στις εσωτερικές κόντρες αλλά επιθυμεί και διεθνείς, καθώς κατηγόρησε το κυβερνών Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία ότι επιχειρεί να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές. Το επιτελείο του κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, κατηγορώντας τους Βρετανούς Εργατικούς ότι έστειλαν μέλη τους στις ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσουν στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις.  Υπήρχε αναφορά σε μια, διαγραμμένη πλέον, ανάρτηση στο LenkedIn από τη Σοφία Πατέλ, στέλεχος των Εργατικών, η οποία καλούσε εθελοντές να βοηθήσουν την εκστρατεία της Χάρις υποστηρίζοντας ότι 100 μέλη του κόμματος είχαν ήδη δεσμευτεί να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για αυτό τον σκοπό, προσθέτοντας ότι «εμείς θα τακτοποιήσουμε τη στέγασή σας».

Το στρατόπεδο του Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το Εργατικό Κόμμα παρείχε «παράνομη συνεισφορά και ξένη βοήθεια και εκστρατεία» για να βοηθήσει τη Χάρις, παραβιάζοντας τους νόμους για τη χρηματοδότηση μιας εκστρατείας στις ΗΠΑ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο βρετανός πρωθυπουργός επιχείρησε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι η καταγγελία θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις Βρετανίας – ΗΠΑ εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. «Πέρασα χρόνο στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο Τραμπ και δημιουργήσαμε μια καλή σχέση», ανέφερε. «Ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα συνεργαστώ με όποιον εκλέξει ο αμερικανικός λαός». Πρόσθεσε ότι τα μέλη του κόμματος που προσφέρθηκαν εθελοντικά στην εκστρατεία της Χάρις το έκαναν χωρίς επίσημη ιδιότητα. «Το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, μένουν με άλλους εθελοντές εκεί», είπε.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ