Επιτακτικό αίτημα ολοκλήρωσης της ανάπλασης της Ερμού θέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Resizer_17297752737001

Την επίσπευση των εργασιών επί της οδού Ερμού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με επιστολή που απέστειλε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται η αναγκαιότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος που αφορά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της εμπορικής οδού Ερμού (Ξενοφώντος – Ιωλκού ), το οποίο θεωρείται σημαντικό κι απαραίτητο να γνωρίζει επακριβώς ο εμπορικός κόσμος.

Επίσης, αναφέρεται στη μεγάλη επίπτωση που έχει η καθυστέρηση στον τζίρο (κι όχι μόνο) των καταστημάτων. Όπως ειδικότερα αναφέρεται, “εξαιτίας της πολύμηνης πια καθυστέρησης των εργασιών στην Ερμού τα εμπορικά καταστήματα βιώνουν την πτώση τζίρου και την αδυναμία  διέλευσης καταναλωτών και πολιτών. Επισημαίνεται, εξίσου, ότι τα καταστήματα που εδρεύουν επί της Ερμού έχουν πιο υψηλά ενοίκια κι η οικονομική ύφεση που έχουν υποστεί είναι εξαιρετικά ζημιογόνα για τη βιωσιμότητα τους. Παράλληλα, έχουν αντιμετωπίσει πάρα πολλές δυσκολίες στον εφοδιασμό των επιχειρήσεων τους, σε μεταφορές και πρόσβαση. Κυρίως, οι επιχειρήσεις από το ύψος της Ξενοφώντος έως της Αθ. Διάκου υπέμειναν τις καθυστερήσεις για επτά (7) μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις από Αθ. Διάκου έως Π. Μελά έχασαν την θερινή περίοδο, τις εκπτώσεις και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις”.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά επιτακτικά όπως  επισπευσθεί η ολοκλήρωση των εργασιών έως την 15η Νοεμβρίου 2024 , διότι ξεκινά ο στολισμός των επιχειρήσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, επιταχύνεται η αγοραστική κίνηση λόγω μεγάλων εορτών και υφίσταται  αδήριτη ανάγκη να επιτρέπεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και η πρόσβασή όλων στα καταστήματα.

Τέλος, τονίζεται πως τυχόν καθυστερήσεις των εργασιών, καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων θα επιφέρουν βαρύτατες συνέπειες στην ανάπτυξη της αγοράς, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την ευρυθμία της αγοράς για καταναλωτές και τουρίστες με άμεσο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αντίκτυπο .

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ