Γάζα: «Είναι παιδί! Γιατί το βομβάρδισαν;» – Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τις τελευταίες στιγμές ενός αγοριού

Γάζα: «Είναι παιδί! Γιατί το βομβάρδισαν;» - Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τις τελευταίες στιγμές ενός αγοριού

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που τράβηξε δημοσιογράφος στη Γάζα, την περασμένη Παρασκευή, δείχνει ένα τραυματισμένο αγόρι να κείτεται δίπλα από κρατήρα που έχει δημιουργηθεί σε δρόμο κοντά στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια. Το αγόρι κουνάει τα χέρια του και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.

«Είναι παιδί», ακούγεται να λέει ο δημοσιογράφος Ουάφα Θαχέρ. «Είναι ακρωτηριασμένο. Γιατί το βομβάρδισαν;»

Η ανατριχιαστική σκηνή

Καθώς ο 13χρονος Μοχάμεντ Σάλεμ εκλιπαρεί για βοήθεια, μερικοί άντρες τρέχουν προς το μέρος του σε προσπάθεια να τον βοηθήσουν, εμφανώς σοκαρισμένοι από το θέαμα του ακρωτηριασμένου παιδιού.

Οι άνδρες φαίνεται να σηκώνουν τα χέρια τους και φωνάζουν για βοήθεια.

Την ώρα που δύο άνδρες προσπαθούν να σηκώσουν το αγόρι, πέφτει άλλη μια βόμβα στο σημείο.

Ο Σάλεμ πέθανε από τα τραύματά του, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, η οποία είπε ότι ένα άλλο αγόρι, 14 ετών, του οποίου τα πόδια ακρωτηριάστηκαν από το δεύτερο πλήγμα πέθανε επίσης κατά την μεταφορά του από το ασθενοφόρο.

Μέλη της ομάδας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου μεταφέρουν τα σώματα ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην τοποθεσία που αναφέρεται ως Jabalia, στη Γάζα, σε αυτό το στιγμιότυπο από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου 2024.

Ο Θαχέρ έδωσε το βίντεο στην Washington Post, η οποία επαλήθευσε την αυθεντικότητά του.

Τι απαντά ο IDF

Αφού κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, ο ισραηλινός στρατός είπε στην Washington Post ότι «εργάζεται για να εξαρθρώσει τις στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της Χαμάς» και ότι λαμβάνει «προφυλάξεις για να περιορίσει τον αντίκτυπο σε αμάχους».

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε γιατί εξαπέλυσε τις επιθέσεις οι οποίες ακρωτηρίασαν και στην συνέχεια σκότωσαν το αγόρι ή ποιος ήταν ο στόχος της βόμβας.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ