Γιορτή κάστανου στην Μελιβοία Αγιάς – Ύμνος στους καρπούς της Μελίβοιας Γης

καστανα

Με πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και λαογραφικών εκδηλώσεων ξεκινούν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις «Καρποί της Μελίβοιας Γης που διοργανώνουν ο Δήμος Αγιάς, η Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας «Η Αθανάτη» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Όμηρος», του Συλλόγου Γυναικών Μελιβοίας, του Αστικού μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Μελιβοίας Δέμας, της Ενεργειακής Κοινότητας «Ισχύς Κισσάβου» και του Αθλητικού Ομίλου «Φιλοκτήτης».

Οι εκδηλώσεις είναι μια γιορτή των καρπών της γης και ιδιαιτέρως του κάστανου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Μελιβοία και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

7:00μμ Ομιλίες με θέμα το κάστανο, στο χώρο του Σχολείου, από τους:

α) Χαιρετισμός – παρέμβαση κ. Κώστα Τζανακούλη, Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

β) Χαιρετισμός – παρέμβαση κ. Δημήτρη Τσέτσιλα, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας Θεσσαλίας

γ) Ομιλία του Δρ. Φώτιου Τέκου, Διευθύνοντα Συμβούλου FoodOxys, με θέμα  «Διατροφική αξία και ισχυρισμοί υγείας κάστανου και προϊόντων κάστανου»

δ) Ομιλία του Δρ. Παναγιώτη Μαδέση, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα «Γενετικές και γονιδιωματικές τεχνολογίες στην ταυτοποίηση ειδών και ποικιλιών, αυθεντικοποίηση τροφίμων και ανίχνευση νοθείας»

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

7:30μμ Αγιασμός – Εγκαίνια Έκθεσης

8:00μμ Χαιρετισμοί

Ακολουθεί μουσική εκδήλωση με την Μαρία Νομικού και τη Μαρία Μπέλου.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

9:30πμ πεζοπορία στα σοκάκια του χωριού. Σημείο συνάντησης η πλατεία Μελιβοίας.

11:30πμ μαγειρική με βάση το κάστανο στην πλατεία «Μαγειρεύοντας με τους μικρούς μας chef»

12:00μ Απονομή βραβείων του διαγωνισμού φωτογραφίας από τον Αστικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μελιβοίας Δέμας»

12:30μμ παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Αγίου Αθανασίου Λάρισας «Χοραγωγία» και τον Κρητικό Λαογραφικό Όμιλο Λάρισας “Ξένιοι Κρήτες”.

Ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθέτες με τοπικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες του Νομού Λάρισας.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οι δράσεις της πλατείας, θα μεταφερθούν στον στεγασμένο χώρο του Σχολείου Μελιβοίας

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγορά Λάρισας

Να μην προχωρήσει η αύξηση των δημοτικών τελών ζητούν Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας – Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το Εργατικό Κέντρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρισας όπου επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αύξηση…