Intel: Τέλος στην πολύχρονη διαμάχη έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο –

Intel: Κοντά σε συμφωνία με την Apollo για εργοστάσιο στην Ιρλανδία

Ευνοϊκή απόφαση για την Intel έλαβε το Δικαστήριο της ΕΕ, ήτοι το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης. Ειδικότερα, αποφάσισε σήμερα υπέρ της Intel, τερματίζοντας έναν αγώνα σχεδόν δύο δεκαετιών μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ και των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ, οι οποίες είπαν ότι προσπάθησε να εμποδίσει έναν ανταγωνιστή της.

Intel: Το μεγάλο στοίχημα του ΑΙ για την πάλαι ποτέ βασίλισσα των μικροεπεξεργαστών [πίνακας]

«Το Δικαστήριο απορρίπτει την έφεση της Επιτροπής, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου», ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμο στην Intel για την παροχή εκπτώσεων στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell ,Hewlett-Packard και Lenovo για την αγορά των περισσότερων τσιπ τους από την Intel, κάτι που οι ρυθμιστικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί η Advanced Micro Devices.

Οι ρυθμιστικές αρχές γενικά αντιτίθενται στις εκπτώσεις που προσφέρουν οι κυρίαρχες εταιρείες επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να είναι αντι-ανταγωνιστικές, ενώ οι εταιρείες λένε ότι οι φορείς που εφαρμόζουν τις διατάξεις πρέπει να αποδείξουν ότι οι εκπτώσεις έχουν αντι-ανταγωνιστικά αποτελέσματα πριν επιβληθούν κυρώσεις στις εταιρείες.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ είχαν αρχικά επιβάλει στην Intel πρόστιμο 1,06 δισ. ευρώ (1,14 δισ. δολάρια), αλλά το δικαστήριο άλλαξε την αρχική απόφαση.

Η υπόθεση της Intel ανακινήθηκε νωρίτερα φέτος όταν ένας δικαστικός σύμβουλος δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν είχαν πραγματοποιήσει σωστή οικονομική ανάλυση.

Έρχεται deal για την Intel

Την  ίδια ώρα, η Intel και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την άμεση χρηματοδότηση 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τον κατασκευαστή ημιαγωγών πριν από το τέλος του έτους, ανέφεραν την Παρασκευή οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Οι συζητήσεις ήταν σε προχωρημένο στάδιο, αλλά δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι θα οριστικοποιηθεί πριν από το τέλος του 2024, ανέφερε το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε εξαγορά του συνόλου ή μέρους της επιχείρησης της Intel μπορεί να διακινδυνεύσει να διαταράξει τις συνομιλίες.

Η Intel και το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ