ΗΠΑ: Δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι υπάρχει καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από νοσοκομείο στη Βηρυτό

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στη Βηρυτό.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι υπάρχει «θησαυροφυλάκιο» της Χεζμπολάχ κάτω από νοσοκομείο στη Βηρυτό, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έχουν δει αποδείξεις για κάτι τέτοιο, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, ο Λόιντ Όστιν είπε: «Δεν έχουμε δει αποδείξεις για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Αλλά, ξέρετε, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα σχετικά με το τι ακριβώς κοιτάζουν».

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στη Βηρυτό.

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στη Βηρυτό.

«Ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί από το Ισραήλ»

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σαχέλ, Φάντι Αλαμέχ, Λιβανέζος βουλευτής του σιιτικού κόμματος Κίνημα Άμαλ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το Ισραήλ προβάλλει ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Το νοσοκομείο, που βρίσκεται στο νότιο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού και θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ, εκκενώθηκε την Τρίτη λόγω φόβων ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα το έβαζαν στο στόχαστρο.

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε από το Ισραήλ τον περασμένο μήνα, ανέθεσε την κατασκευή του καταφυγίου κάτω από το νοσοκομείο Σαχέλ, με στόχο να υπάρχει ένα υπόγειο συγκρότημα που να μπορεί να μείνει κανείς για αρκετό καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Βηρυτό, ενώ το βράδυ της Τετάρτης προχώρησε στους πιο εκτεταμένους βομβαρδισμούς από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ