Ιταλία: Θύμα τροχαίου ξύπνησε από κώμα στο… 1980

Ιταλία: Θύμα τροχαίου ξύπνησε από κώμα στο… 1980

Μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας ζει ένας άντρας στην Ιταλία. Ο Luciano D’Adamo ξύπνησε από κώμα, έχοντας χάσει τις μνήμες 39 ετών.

Ο ίδιος έπεσε θύμα τροχαίου το 2019 και έχει γυρίσει στο… 1980. Αν και τότε ήταν 63 ετών, ξύπνησε πιστεύοντας ότι είναι 24, με έναν 30χρονο γιο.

Ο Luciano δεν αναγνώρισε καν τον εαυτό του στον καθρέφτη, αλλά ούτε και την «άγνωστη» που τον επισκεπτόταν στο νοσοκομείο, τη γυναίκα του.

Από όσο ήξερε, ήταν ακόμα η 19χρονη αρραβωνιαστικιά που ήλπιζε να παντρευτεί ως νέος, μεταμορφωμένη από τον χρόνο και μια κοινή ζωή που δεν θυμόταν πια.

Το μακρύ ταξίδι της ανάκαμψης

Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, ο Luciano προσπαθεί ακόμα να ανακτήσει τις χαμένες αναμνήσεις του.

Με τη βοήθεια των γιατρών και της οικογένειάς του προσπαθεί να κοινωνικοποιηθεί και να ξεκινήσει από την αρχή. Χτίζει νέες σχέσεις με τη σύζυγο, τον γιο και τα εγγόνια του και κάνει αγώνα για να προσαρμοστεί στο 2024.

Επίσης, δουλεύει ως επιστάτης σε σχολείο και έχει αρχίσει να εξοικειώνεται και με την τεχνολογία.

Αμέσως μετά το ξύπνημα το 2019, ζήτησε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του. Δεν ήξερε την παράξενη κινητή συσκευή που του έδωσαν, ούτε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Ο 63χρονος χρειαζόταν βοήθεια για να μάθει ξανά πώς να κοινωνικοποιείται ως παππούς και όχι ως 24χρονος

Αλλά η πιο οδυνηρή εμπειρία για τον Luciano ήταν να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Είχε χάσει τις αναμνήσεις της σταθερής γήρανσης για τέσσερις δεκαετίες και ένιωσε φρίκη βλέποντας έναν γέρο με γκρίζα μαλλιά να τον κοιτάζει πίσω.

Ενώ ο ίδιος είχε γεράσει, οι αναμνήσεις είχαν σβηστεί από την μνήμη του. Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, χρειαζόταν βοήθεια για να μάθει ξανά πώς να κοινωνικοποιείται ως παππούς και όχι ως 24χρονος.

Γιατροί και ψυχολόγοι συνεργάστηκαν με τη σύζυγο και τον γιο του τα τελευταία πέντε χρόνια για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τα κενά στη μνήμη του.

Οι τελευταίες αναμνήσεις του Luciano πριν από το ατύχημα ήταν όταν εργαζόταν ως αξιωματικός εδάφους στο αεροδρόμιο Fiumicino στις 20 Μαρτίου 1980.

Μέχρι ήμερα ο ίδιος Λουτσιάνο δεν έχει λάβει αποζημίωση για το ατύχημα το 2019, ούτε έχει ιδέα τι ακριβώς συνέβη. Ο οδηγός που τον χτύπησε τράπηκε σε φυγή και δεν βρέθηκε ποτέ.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ