ΚΚΕ: Να καλυφθούν όλα τα κενά στο τμήμα Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ-ΚΚΕ

Την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό ιατρών όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Βασίλης Μεταξάς   και Γιώργος Μαρίνος. 

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής: 

«… Η πραγματικότητα των δημοσίων μονάδων Υγείας και στη Λάρισα (ΠΓΝΛ, ΓΝΛ π.χ.) αναδεικνύει πως παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού… όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί, που συχνά οδηγούν ακόμα και σε αδυναμία λειτουργίας κρίσιμων κλινικών και εργαστηριακών τμημάτων (και λόγω έλλειψης υλικών). Η “λύση” που έχει επιλέξει και η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού είναι οι αθρόες μετακινήσεις γιατρών… προσθέτοντας και τις χαμηλές αμοιβές, την υποβάθμιση κάθε δράσης παραγωγής υψηλής ποιότητας επιστημονικού έργου… συνθέτουν εκείνο το “μείγμα” που εξωθεί σε μαζική φυγή ιατρικού δυναμικού από τις δημόσιες μονάδες Υγείας στη Λάρισα. Αποτέλεσμα η περαιτέρω υποβάθμιση και αδυναμία των δημόσιων μονάδων Υγείας να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Ενδεικτικό των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) αποτελεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΠΓΝΛ… Αυτή τη στιγμή στα ΤΕΠ εργάζονται 6 ιατροί εκ των οποίων οι 2 είναι επικουρικοί και μία γιατρός που απουσιάζει με παρατεταμένη άδεια άνευ αποδοχών, ενώ υπάρχουν 5 κενές οργανικές θέσεις. Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι η εντατικοποίηση της εργασίας των γιατρών, η υπερεφημέρευση (15 εφημερίες το μήνα κάθε γιατρός)».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

– Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις (5 θέσεις) στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με μόνιμο ιατρικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ