Λίβανος: Νέο μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών και καταστροφές κτιρίων σε νότια προάστια της Βηρυτού

Λίβανος: Νέο μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών και καταστροφές κτιρίων σε νότια προάστια της Βηρυτού

Εξι κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού βομβαρδίστηκαν αργά το βράδυ χθες Τετάρτη από ισραηλινά αεροσκάφη, κατόπιν εντολής εκκένωσης των περιοχών αυτών, όπως μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΝΝΑ στα αγγλικά, ANI στα γαλλικά), το οποίο κάνει λόγο για 14 αεροπορικές επιδρομές μέχρι στιγμής (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Χ).

Τα νότια προάστια της Βηρυτού υφίστανται εντατικούς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ

Σε βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) καταγράφεται η στιγμή μιας τεράστιας έκρηξης, την οποία ακολουθούν άλλες μικρότερες στη συνοικία Λεϊλάκι.

Νωρίτερα, το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen του Λιβάνου μετέδωσε ότι ένα γραφείο του έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης.

Σε ενημερωτικό μήνυμα στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου, διευκρινίζεται πως το γραφείο «είχε εκκενωθεί» πριν τον βομβαρδισμό του πολυώροφου κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, σε προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Τα νότια προάστια της Βηρυτού υφίστανται εντατικούς βομβαρδισμούς από τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η επίθεση… της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε στον Λίβανο μια επίθεση κατά του Ισραήλ «ακόμη μεγαλύτερη» από αυτήν της 7ης Οκτωβρίου» (2023), την οποία εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς από τη Γάζα, δήλωσε χθες το βράδυ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν ρωτήθηκε από δύο γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε απόσταση 100 μέτρων, 200 μέτρων από τα σύνορα (του Ισραήλ, στην πλευρά του Λιβάνου σ.σ.) βρήκαμε υπόγειες σήραγγες που προετοίμαζαν για εισβολή στο Ισραήλ. Μια ακόμη μεγαλύτερη επίθεση από αυτήν της 7ης Οκτωβρίου… με τζιπ και μοτοσικλέτες, με ρουκέτες και πυραύλους», διευκρίνισε ο Νετανιάχου (περισσότερα εδώ).



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσωπεία

Προσωπεία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Επίσκεψη στα Δυτικά Βαλκάνια Η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων…