Να μην προχωρήσει η αύξηση των δημοτικών τελών ζητούν Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας – Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το Εργατικό Κέντρο

Αγορά Λάρισας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρισας όπου επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αύξηση κατά 35% των δημοτικών τελών όπως προτείνει η Δημοτική Αρχή, οργανώνει για τις 7 σήμερα το απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε μία σκληρή ανακοίνωση η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει οτι “Η Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια και μέχρι να φτάσει στα μέσα ο μήνας έχει εξανεμισθεί ο μισθός τους.  Μάλιστα φέρνει το θέμα σε μια έκτακτη συνεδρίαση προσπαθώντας να προλάβει αντιδράσεις απέναντι στην σφοδρή επίθεση μεθοδεύει με διαδικασίες fast-track!

Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή πως “αντί να βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων της πόλης, έρχεται να προσθέσει ένα επιπλέον χαράτσι που θα σφίξει ακόμα περισσότερο την θηλιά στο λαό της πόλης”, και πως “εξυπηρετεί συμφέροντα”.

Κατά της αύξησης, Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει σε αυξήσεις των δημοτικών τελών προκαλεί την αντίδραση του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου της πολης.

Σε ανακοινώσεις τους οι δυο φορείς της Λάρισας, ζητούν απο τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε λήψη απόφασης αύξησης των τελών, ενώ ο Εμπορικός Συλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε χθες για την επικείμενη αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%. Καλούμε την δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση καθώς οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις, ενώ πληρώνουν ήδη βαρύ και δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους τίμημα και ειδικότερα σε ότι αφορά σε φορολογικές υποχρεώσεις,  σε ασφαλιστικές υποχρεώσεις και σε κόστος ενέργειας.  Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και οι σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις από τις περσινές καταστροφές του Daniel. Η οποιαδήποτε αύξηση συνιστά ευθύ χτύπημα στην ήδη προβληματική κατάσταση των επιχειρήσεων. Για μία ακόμη φορά καλούμε την δημοτική αρχή,  να μην κάνει καμία απολύτως αύξηση στα δημοτικά τέλη. Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλα βάρη. Οι επιχειρήσεις στενάζουν…”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Απο την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: “… Οι νέες αυξήσεις στις ήδη πανάκριβες τιμές των δημοτικών τελών που μας καλούνε να πληρώσουμε  το επόμενο διάστημα, θα είναι ένα ακόμα χτύπημα για τους χιλιάδες επαγγελματίες  εμπόρους της πόλης μας. Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις  καλούνται να πληρώσουν νέα φορολογικά βάρη και απανωτές αυξήσεις, η δημοτική αρχή προκλητικά τους ζητά «να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη». Δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις για υπηρεσίες που χρόνια χρυσοπληρώνουμε και δικαιούμαστε. Έχουμε πνιγεί στους φόρους, στα τέλη και τα κάθε είδους χαράτσια. Δεν ανεχόμαστε υπηρεσίες που έπρεπε να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να φορτώνονται ξανά μέσω των δημοτικών τελών στις πλάτες μας. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ένας μικρός έμπορος που παλεύει για να βγει ο μήνας, να επιβαρύνεται με τους ίδιους συντελεστές με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τις τράπεζες και τους κάθε λογής επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Απαιτούμε:

  • Μείωση  των δημοτικών τελών εάν αυτό είναι εφικτό, αλλιώς να παραμείνουν ως έχουν
  • Διαγραφή  χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες από των Δήμο κανένα μέτρο αναγκαστικής κατάσχεσής για χρέη προς τον δήμο.

Καλούμε τον εμπορικό κόσμο σε παράσταση διαμαρτυρίας  σήμερα Πέμπτη 24/10 στις 7 μ.μ  στο  Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα.”

Ρεπορτάζ: Άρης Ψύχας, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ