Συνάντηση δημάρχου Λαρισαίων – Περιφερειάρχη: Κόμβος υπηρεσιών για τη δημόσια υγεία η Λάρισα

Mamakos Kouretas

Η υλοποίηση και ο προγραμματισμός σημαντικών έργων που αλλάζουν την αναπτυξιακή δυναμική της Λάρισας και της Θεσσαλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ.Δημ. Κουρέτα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θαν. Μαμάκο, στο δημαρχείο της Λάρισας. «Έχουμε δουλέψει πολύ, μαζί, τους τελευταίους μήνες για σημαντικά έργα στον Δήμο Λαρισαίων, που παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης, μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας», σημείωσαν οι κ.κ. Κουρέτας και Μαμάκος.

 

Στο άμεσο διάστημα εντάσσεται προς χρηματοδότηση, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η δημιουργία και κατασκευή του Συνεδριακού Κέντρου, στον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ, στη βάση υφιστάμενης μελέτης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι εκκινούν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου για το Γηροκομείο Λάρισας, σε συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας με τη διοίκηση του φορέα, εντός της οικοπεδικής έκτασης που στεγάζεται το σημερινό κτίριο. Κλειστό Γυμναστήριο αποκτά η Γιάννουλη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό Δήμου και Περιφέρειας, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες άθλησης των κατοίκων μιας περιοχής που έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Στις πολύ σημαντικές υποδομές δημόσιας Υγείας στη Λάρισα, που αναμένεται να μπουν σε τροχιά υλοποίησης το αμέσως επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η μελέτη για το πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο, δίπλα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προκειμένου η Περιφέρεια να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Σε συνδυασμό με τη δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης μυελού των οστών, αλλά και τη δημιουργία του Ξενώνα φιλοξενίας δημιουργείται ένα ισχυρό «πλέγμα» υπηρεσιών δημόσιας Υγείας στη Λάρισα, για τους ανθρώπους με νεοπλασματικές ασθένειες. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η δημιουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με τη σύμβαση για την έναρξη υλοποίησης του έργου να έχει υπογραφεί ήδη, την περασμένη Δευτέρα.

Οι κ.κ. Κουρέτας και Μαμάκος εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης – ανακατασκευής της περιφερειακής οδού Τρικάλων (από τον κόμβο της οδού Ιωαννίνων [Lidl] μέχρι τον κόμβο στην οδό Φαρσάλων), με τους δύο άνδρες να τονίζουν πως θα πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για τη χρηματοδότηση του έργου. Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα του ΧΥΤΑ Λάρισας και η δρομολόγηση των διαδικασιών για να προχωρήσει το έργο της μονάδας. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων συναντήσεων στους δήμους της Θεσσαλίας που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης, για τα έργα και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ.Μαμάκος προσέφερε δώρα εθιμοτυπίας στον κ.Κουρέτα.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ