Συζήτηση

Συζήτηση

«Αν είχες προχωρήσει την αναπτυξιακή τράπεζα, αν είχες αφήσει τον ΕΟΠΥΥ να λειτουργήσει σε περιοχές και μέσω των συνεταιριστικών τραπεζών, αν είχες συγκρουστεί με τον Στουρνάρα για αυτά που έπρεπε… τότε θα είχε νόημα η συζήτηση…» πόσταρε ο Πολάκης απαντώντας στην τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στην εκδήλωση του τσιπρικού Ινστιτούτου. Η ανάρτηση-σχόλιο σε εκείνη του Χουλιαράκη ήταν γραμμένη με περισσότερο πολακισμό, αλλά και στις δύο διακρίνει κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ του αντισυστημισμού είναι αδύνατον να συνυπάρξει με οποιονδήποτε πια.

Αυτοκριτική

Μιλώντας στη συνεδρίαση της πράσινης ΚΟ, η Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησε μα της να συγχωρήσουν «λάθη, αδυναμίες και συμπεριφορές που τυχόν πίκραναν κάποιον» από τους συναδέλφους της «άθελά» της όσο ήταν το κοινοβουλευτικό μαστίγιο του κόμματος (γραμματέας της ΚΟ δηλαδή). Μια και στο ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι το έχουν ρίξει στην αυτοκριτική, θα ήταν χρήσιμο να ζητήσουν συγγνώμη για τους ίδιους λόγους και κάτοχοι άλλων κομματικών αξιωμάτων – κι ενδιαφέρον να μοιραστούν μαζί μας τα συμπεράσματα της ενδοσκόπησής τους.

Θέμα

Πρώτα, παραδέχτηκε πως η εικόνα της Βουλής με δέκα κόμματα «δεν είναι και η καλύτερη δυνατή». Κι έπειτα δήλωσε πως «η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογικού νόμου, τουλάχιστον τώρα που συζητούμε». Ο Γιώργος Φλωρίδης δεν ακούστηκε και πολύ κατηγορηματικός – σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μερικές ώρες πριν ανέφερε ον κάμερα πόσες φορές έχει διαψεύσει ότι επεξεργάζονται μια αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κουίζ μέτριας δυσκολίας: ποιος από τους δύο υπήρξε πιο ειλικρινής αναφορικά με τις κυβερνητικές προθέσεις;

Πόλεμος

Οπως είπε κι ο πρόεδρος του Σώματος, ο Κυριάκος Βελόπουλος τρόμαξε τους βουλευτές επειδή κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία χθες από την Ολομέλεια. Αυτός, όμως, δεν πτοήθηκε από τη χιουμοριστική παρατήρηση. Αντιθέτως, δήλωσε «κάποιος πρέπει να τον κηρύξει, θα φτάσουν στο Σούνιο». Στοίχημα ότι σε λίγο θα εμφανιστεί κι η υπολοχαγός Αφροδίτη έτοιμη να ξυπνήσει τον μαρμαρωμένο βασιλιά; Η ελληνική Δεξιά της Δεξιάς, άλλωστε, δεν φημίζεται για την ικανότητά της να σκέφτεται έξω από τα κουτάκια της.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ Μια ελληνική σημαία κόντεψε να φέρει τραυματισμούς στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του…