Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται το Flow η performance του Α. Μιχαήλ και μεταφέρεται στη διασταύρωση Λ. Στρατού και Αγγελάκη

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται το Flow η  performance του Α. Μιχαήλ και μεταφέρεται στη διασταύρωση Λ. Στρατού και Αγγελάκη

Στις 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου πραγματοποιείται ο δεύτερος και τελευταίος κύκλος της δράσης «FLOW | Long duration performance στον δημόσιο χώρο» του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Μιχαήλ, με το σημείο να μεταφέρεται από τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στη Διασταύρωση Λ. Στρατού με Αγγελάκη.

Ο πρώτος κύκλος του FLOW ήταν μια μοναδική εμπειρία για το κοινό της Θεσσαλονίκης, που είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει πόσο σημαντικό είναι το «τώρα», χωρίς το χθες και το αύριο, να καλωσορίσει την αβεβαιότητα της ζωής και να απολαύσει στιγμές γαλήνης και σύνδεσης με τον περιβάλλοντα χώρο, τους ανθρώπους και την πόλη. Οι αντιδράσεις του κόσμου που ήρθε σε επαφή με το FLOW ήταν εντυπωσιακές, ενώ την «παράσταση» έκλεψαν τα μικρά παιδιά με τις αθώες απορίες τους: «Είναι άνθρωπος ή ρομπότ; Μήπως είναι από το διάστημα;»

Η long duration performance FLOW είναι μια σωματική εξερεύνηση της διαλεκτικής έντασης του μέσα και του έξω, του ιδιωτικού και του δημόσιου. Αυτοπεριοριζόμενος σε ανοιχτή σφαιρική αρχιτεκτονική δομή σε δύο πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης, σαν σε αντεστραμμένο panopticon, ο καλλιτέχνης μετατρέπει τον εαυτό του σε έκθεμα, σε ζωντανό γλυπτό που κινείται σε αέναη ροή, αλλάζοντας διαρκώς, αργά αλλά σταθερά, σχήμα(τα). Συνδυάζοντας την εκπαίδευσή του στη μιμοδυναμική, το σωματικό θέατρο και τον χορό με την εμπειρία του ως μοντέλο για καλλιτέχνες, αφήνει το σώμα του να κινηθεί μόνο του, σαν σε ελεύθερο συνειρμό, χωρίς συνειδητή εμπλοκή, μπαίνοντας σε κατάσταση ενιαίας ρευστότητας όπου όλα ενώνονται: μέσα και έξω, πάνω και κάτω, περιβάλλον και εαυτός. Πρόκειται για μια σωματική και πνευματική δοκιμασία καταβύθισης και ανάδυσης, η οποία εμπνέεται από την προσωκρατική φιλοσοφία και τις διαβατήριες τελετές για να μας υπενθυμίσει ότι η μόνη σταθερά στον φυσικό κόσμο, στη ζωή και στην ανθρώπινη εμπειρία είναι η διαρκής αλλαγή.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ