Βόλος: Ημερίδα για την τρίτη ηλικία από το Γηροκομείο της Μητρόπολης

B6091A80-604E-430D-9479-333BECB43EAA-4032-000004FD27D78CFB

Στην Ημερίδα για την Τρίτη ηλικία την οποία διοργάνωσε η Διοίκηση και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Mητρόπολης Δημητριάδος ΣΟΥΡΛΙΓΚΕΙΟ Ίδρυμα Καναλίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, με σκοπό να αναδειχθεί το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον του Γηροκομείου για ευαίσθητα θέματα που αφορούν αυτή την ηλικιακή ομάδα στα σπίτια και στην κοινωνία μας βρέθηκε χθες 23 Οκτωβρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην εκδήλωση  συζητήθηκαν από επιστήμονες και φροντιστές, θέματα που αφορούν στη νοσηλεία, στη φροντίδα και σε κοινωνικά ζητήματα της Τρίτης ηλικίας, όπως νομικά και πνευματικά, παράλληλα υπήρξε η δυνατότητα γνωριμίας, συζήτησης και ενημέρωσης από επιστήμονες που φροντίζουν τους ανθρώπους, με μοναδικό σκοπό τη δική τους καλύτερη, ασφαλέστερη και ποιοτικότερη διαβίωση.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή, τους εργαζομένους του Γηροκομείου και τους  ομιλητές της Ημερίδας ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν δημιουργώντας ένα οικογενειακό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους, κάνοντας τους να νιώσουν τη στοργή και την θαλπωρή που πηγάζει από μία οικογένεια αυτό πρέπει να επιδιώκεται…Αυτό μας καλεί ο Χριστός να κάνουμε πραγματικότητα στη ζωή μας. Είμαστε πλασμένοι για κοινωνία αγάπης. Ο παράδεισος είναι η αγάπη και η κοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, όλα τα υπόλοιπα μένουν στη Γη μαζί μας θα πάρουμε την προίκα της ψυχής μας και αν η προίκα είναι όντως μια αληθινή αγάπη ιδιαίτερα στη Τρίτη ηλικία τότε θα μπορούμε να χαιρόμαστε ότι θα ακούσουμε τον καλό λόγο όταν έρθει η στιγμή της κρίσεως.»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ