Βόλος: Το πρώτο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από την ομάδα “24 Καρέ”

1

Η εργαστηριακή Ομάδα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας “24 Καρέ”, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2021, με στόχο να ενώσει ανθρώπους με κοινό πάθος για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων και αποτελείται από τους ιδρυτές Φοίβο Ζώτη, Ερμή Κατσαούνη, Αναστασία Στρίμτσου και την Σοφία Μαχαιρίτσα ως συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ, δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες της τέχνης του φιλμ να εκφραστούν και να εκφράσουν.

Στην πόλη του Βόλου, μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου του 2024, διοργανώνεται το πρώτο Νεανικό Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους «24 Καρέ» με την θεματική «Καταστροφή και Αναγέννηση». Οργανωμένο από φοιτητές για φοιτητές και νέους καλλιτέχνες, που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην μαγευτική τέχνη του κινηματογράφου.

Το όνομα της ομάδας εμπνέεται από τα «24 καρέ ανά δευτερόλεπτο» της κινηματογραφικής βιομηχανίας και όραμά της είναι να επεκτείνει αυτή την κοινότητα πανελλαδικά.

Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Πιατά, ο οποίος στήριξε την υλοποίησή της, τον Δήμο Βόλου και το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα “24 Καρέ” διοργανώνουν το 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “24 Καρέ”, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου. Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από τους καλλιτέχνες Άννα ΜακράκηΓιώργο ΜακρήΑπόστολο ΚορδάΝάνσυ ΣπετσιώτηΝτάνα Παπαχρήστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Volos Palace Hotel και θα περιέχει ποικίλες ενημερωτικές και εορταστικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα σε αυτές, θα είναι και η ερμηνεία της Μαρίνας Βολουδάκη, με τη συνοδεία του μελοποιητή Σπύρου Λευκοφρύδη. Στην αποκορύφωση της τελετής, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση της μεγάλης στιχουργού Sunny Μπαλτζή για την 30ετή προσφορά της στον καλλιτεχνικό χώρο, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Έλενα Αντωνοπούλου.

Οι προβολές του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα από 31 Οκτωβρίου, έως 2 Νοεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, στον Βόλο. Εκτός του διαγωνιστικού μέρους, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια σχετικά με τον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές τέχνες, πριν τις προβολές των ταινιών.

Αντίστοιχα, στο τέλος της τρίτης μέρας του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των ταινιών και πολλές εκπλήξεις.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ