Άνοδος της Ελλάδας στο ranking της UEFA

Άνοδος της Ελλάδας στο ranking της UEFA

Άνοδο δύο θέσεων πέτυχε η Ελλάδα στο ranking της UEFA με τους βαθμούς της νίκης που πρόσφερε ο Ολυμπιακός (1-0 τη Μάλμε) και της ισοπαλίας του ΠΑΟΚ (2-2 με την Πλζεν).

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στη 13η θέση με 31.000 βαθμούς έναντι 30.825 βαθμούς της 14ης Δανίας και 30.775 βαθμούς της 15ης Ελβετίας.

Μπροστά μας βρίσκεται η Αυστρία με 32.000 βαθμούς και η Νορβηγια με 33.250 βαθμούς.

Ο στόχος της 15ης θέσης και των 5 ομάδων

Η Ελλάδα τη φετινή σεζόν έχει βγάλει στην Ευρώπη 4 ομάδες, με την ΑΕΚ να τίθεται εκτός από νωρίς, καθώς αποκλείστηκε από τη Νόα.

Χάρη στη μυθική πορεία του Ολυμπιακού πέρσι, που έφτασε μέχρι την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League, η χώρα μας κατάφερε να τερματίσει στην 15η θέση στην κατάταξη της UEFA και τη νέα σεζόν θα βγάλει 5 ομάδες στην Ευρώπη.

Ο ίδιος είναι ο στόχος λοιπόν και φέτος, με την Ελλάδα, παρότι έχει μείνει με τρεις εκπροσώπους να κρατάει την τύχη στα χέρια της για την πρώτη 15αδα.

Πώς βγαίνουν οι βαθμοί στο ranking της UEFA στην τελική φάση;

Αυτό που είναι σημαντικό στην κατάταξη της UEFA είναι το πώς υπολογίζεται η τελική κατάταξη, πόσους πόντους δίνουν δηλαδή οι νίκες και οι ισοπαλίες τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Για την Ελλάδα, που ξεκίνησε με 4 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνεχίζει με 3 στις League Phases, κάθε νίκη προσφέρει τη σεζόν 2024/25 500 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 250, από τον ενιαίο όμιλο και μετά. Στα προκριματικά η κάθε νίκη έδινε 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ