Δήμαρχος Τεμπών: Διαμαρτυρία για διόδια και ολοκληρωμένο κόμβο Ραψάνης

μανωλης τεμπων

Ανοικτή επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, διαμαρτυρόμενος για την εγκατάσταση διοδίων στην δυτική είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και την καθυστέρηση κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης , κοινοποιώντας την επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον Δήμαρχο Αγιάς και στους Βουλευτές του Νομού Λάρισας.

Στην επιστολή του αναφέρει:  

Αξιότιμε Υπουργέ Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Με αίσθημα βαθύτατης αγανάκτησης, τόσο εγώ όσο και οι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην προγραμματισμένη κατασκευή νέων διοδίων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, καθώς και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού. Η κατασκευή διοδίων σε αυτό το σημείο όχι μόνο καταδεικνύει πλήρη αδιαφορία προς τους κατοίκους και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, αλλά αποτελεί και πράξη ασύλληπτης αδικίας.

Είναι αδιανόητο να επιχειρείται η διχοτόμηση ενός Δήμου με την επιβολή διοδίων στο μοναδικό παράπλευρο δρόμο, χωρίς εναλλακτική διαδρομή, ενώ οι κάτοικοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας καλούνται να πληρώσουν το τίμημα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα για τέτοια αντιμετώπιση. Σε ποια λογική βασίζεται η επιβολή τέτοιων μέτρων σε βάρος ενός ήδη επιβαρυμένου Δήμου; Ποιοι εξυπηρετούνται με αυτή την απόφαση; Η τοπική κοινωνία έχει αφεθεί στο περιθώριο, χωρίς να ερωτηθεί, χωρίς να ενημερωθεί, και οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι καταστροφικές.

Παρά τις υποσχέσεις σας, κ. Υπουργέ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, ότι θα χειριστείτε προσωπικά το ζήτημα και θα με ενημερώσετε, η σιωπή από την πλευρά σας είναι εκκωφαντική. Έξη μήνες έχουν περάσει, από την συνάντησή μας στο γραφείο σας και αντί να έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση ή συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πληροφορούμαστε τα σχέδια σας μέσω των ΜΜΕ. Αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί προσβολή τόσο για τη Δημοτική Αρχή όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό, είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια και την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής μας. Η καθυστέρηση αυτή ενισχύει την αίσθηση αδιαφορίας και παραμέλησης που νιώθουμε από την κεντρική διοίκηση.

Απαιτούμε, λοιπόν, να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για την κατασκευή των διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών. Οποιαδήποτε απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας είναι καταδικασμένη να αποτύχει και θα βρει σθεναρή αντίσταση από τους κατοίκους και τις αρχές του Δήμου Τεμπών.

Επιπλέον, απαιτούμε την άμεση έναρξη της κατασκευής του κόμβου Ραψάνης, ο οποίος έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Ο κόμβος αυτός δεν είναι μόνο ζήτημα αναβάθμισης της κυκλοφορίας, αλλά και ζήτημα επιβίωσης και ασφάλειας για την τοπική κοινωνία.

Απαιτούμε άμεσα σύσκεψη στο Υπουργείο σας, με συμμετοχή των βουλευτών του Νομού Λάρισας, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών, της Παραχωρησιούχου εταιρείας και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου σας, προκειμένου να συζητηθούν οι πραγματικές λύσεις που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα συμφέροντα τρίτων.

Αρνούμαστε να παραμείνουμε θεατές σε αποφάσεις που καταστρέφουν τον τόπο μας. Η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει δυναμικά και αποφασιστικά, αν συνεχιστεί αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο Δήμο Τεμπών.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vintage παζάρι στην Λάρισα

Vintage παζάρι στην Λάρισα

Όταν ένα αντικείμενο, συμπληρώσει εκατό χρόνια ζωής αποκτά τον τίτλο της αντίκας και ανάλογα με την…