Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο

«ὅταν ἡ μουσικὴ συναντᾷ τὸν μῦθον» - 1

Το θεματικό κύκλο «η Μουσική πάει στο Μουσείο» εγκαινιάζουν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα αφήγησης και μουσικής για παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας,ξεκινώντας από το Διαχρονικό Μουσείο όπου η “μουσική συναντά τον Μύθον”,

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τη συνεργασία του Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 18.00 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 11.00 πμ.

Αυτός ο θεματικός κύκλος αποτελεί μια πολιτιστική εξερεύνηση μέσω των μουσείων της Λάρισας. Σε συνεργασία με τοπικά αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία, το πρόγραμμα θα εκθέσει τα παιδιά σε ιστορικά αντικείμενα και παραδόσεις μέσω ξεναγήσεων που ενσωματώνουν μουσική.

Μια συναρπαστική και μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, που συνδυάζει μύθους, μουσική και παιχνίδι, περιμένει τα παιδιά αυτόν τον Νοέμβριο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου αφήγηση μύθων, ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια θα ενωθούν για να εξάψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Αυτό το ιδιαίτερο στο είδος του πρόγραμμα θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες στον μυθικό κόσμο της Θεσσαλίας, όπου θα συναντήσουν θρυλικούς μυθικούς χαρακτήρες και θα εξερευνήσουν τα μουσειακά εκθέματα με τρόπους που δεν είχαν ξαναδεί.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ., τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε αρχαίους μύθους που συνδέονται με την ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη. Ο μουσικός και συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας θα συνοδεύσει τις ιστορίες με μια ποικιλία οργάνων, δημιουργώντας μαγευτικά ηχοτοπία και τραγούδια που ενισχύουν την αφήγηση και εμπλέκουν τις αισθήσεις. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με διαδραστικά παιχνίδια σχεδιασμένα από την Ολυμπία Τσαγιάννη, που θα αντικατοπτρίζουν και θα επεκτείνουν όσα έμαθαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εμπειρίας της αφήγησης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ