Ένθετο Τέχνες: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Τα νέα πρότζεκτ, οι νέοι χώροι, οι φετινές παραστάσεις

Ένθετο Τέχνες: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Τα νέα πρότζεκτ, οι νέοι χώροι, οι φετινές παραστάσεις

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2010. Στα 14 χρόνια που μεσολάβησαν, ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτιστικών οργανισμών, συνέβαλε καίρια στη βελτίωση και την εξωστρέφεια των ελληνικών, κατά κύριο λόγο σκηνικών, παραγωγών.

Στην πραγματικότητα ο τρόπος που λειτουργεί η Στέγη, αποτελεί defacto πρότυπο ακόμα και για τους κρατικούς πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας μας, για το πώς πρέπει να παράγονται, να προβάλλονται, να εξάγονται ελληνικά καλλιτεχνικά γεγονότα εκτός των ορίων της χώρας, αλλά και πώς μπορεί ένας ελληνικός οργανισμός να συμμετέχει ισότιμα σε ξένες παραγωγές με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται για την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα μία μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή.

Η καινούργια σεζόν μόλις ξεκίνησε κι αυτό ήταν μια καλή αφορμή για την Ματίνα Καλτάκη να συναντήσει την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς πολλά νέα σχέδια είναι σε φάση υλοποίησης το επόμενο διάστημα. Όλη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στο ένθετο ΤΕΧΝΕΣ του ΕΡΤNEWS… 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ