Γιαχία Σινουάρ: Βρέθηκαν έγγραφα του ηγέτη της Χαμάς για τους ισραηλινούς ομήρους – Οδηγίες στους μαχητές

Σινουάρ

Ο παλαιστινιακός ειδησεογραφικός ιστότοπος Al-Quds δημοσίευσε τρία έγγραφα που αποδίδονται στον εκλιπόντα ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ τα οποία περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τους ομήρους και οδηγίες για τη φύλαξή τους.

Τα τρία χειρόγραφα έγγραφα με τον «γραφικό χαρακτήρα» του Σινουάρ από ένα σημειωματάριο περιλαμβάνουν οδηγίες για τη φύλαξη των ομήρων, την καταγραφή κάποιων εξ αυτών και την τοποθεσία που φυλάσσονται, και τα ονόματα κάποιων που απελευθερώθηκαν.

Δεν είναι σαφές πότε γράφηκαν αυτές οι σημειώσεις.

«Επισκεφθείτε τους αρρώστους, ταΐστε τους πεινασμένους και ελευθερώστε τους αιχμαλώτους», αναφέρεται στα έγγραφα του Σινουάρ

Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Al-Quds, το πρώτο έγγραφο αναφέρει ότι οι ζωές των ομήρων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων και συμπληρώνεται με στίχους του Κορανίου.

Τα έγγραφα του Σινουάρ

Παράλληλα δίνονται οδηγίες για τη φροντίδα των αιχμαλώτων καθώς έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος της απελευθέρωσης των κρατουμένων.

«Επισκεφθείτε τους αρρώστους, ταΐστε τους πεινασμένους και ελευθερώστε τους αιχμαλώτους», αναφέρεται στα έγγραφα του Σινουάρ. Πρόκειται για στίχο Χαντίθ από την προφορική μουσουλμανική παράδοση.

Ο Σινουάρ παρότρυνε τους μαχητές της Χαμάς να «φροντίσουν για τη ζωή των αιχμαλώτων του εχθρού και να τους κρατήσουν ασφαλείς, καθώς αποτελούν μοχλό πίεσης στα χέρια μας»

Εξηγώντας τα λόγια του αναφέρει: «Το καθήκον της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων μας μπορεί να εκπληρωθεί μόνο κρατώντας τους αιχμαλώτους του εχθρού και η ανταμοιβή για την απελευθέρωση τους θα είναι προς όφελος των μουτζαχεντίν».

Σινουάρ

Το δεύτερο έγγραφο περιλαμβάνει στοιχεία για τον αριθμό των Ισραηλινών αιχμαλώτων, με κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ηλικία τους και αν ήταν στρατιωτικοί ή πολίτες, νέοι ή ηλικιωμένοι, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις το μέρος όπου κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Το τρίτο έγγραφο περιλαμβάνει τα ονόματα 11 από γυναίκες ομήρους, οι περισσότεροι από τους οποίους απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Νοεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ