Μαγνησία: Με την κατάθεση στεφάνων ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Έπους του 1940

Μαγνησία: Με την κατάθεση στεφάνων ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Έπους του 1940

Μαθητές, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης και φορείς της Μαγνησίας απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες του Έπους του 1940 με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείων Ηρώων στην παραλία του Βόλου, σήμερα πρώτη ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων. Την κυβέρνηση στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Βασιλική Αγγελίδη αναφέρθηκε στην τιμή στους ήρωες του Έπους του 1940 και προέτρεψε τους μαθητές να πουν ένα βροντερό “ΟΧΙ” σε οτιδήποτε ανήθικο και το “OXI” των Ελλήνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία όλων μας, να γίνει ένα βροντερό “ΝΑΙ” στις πανανθρώπινες αξίες και στον διαρκή αγώνα για τη δημοκρατία, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, Άρης Σαβάκης, Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ψηφιακού
Μετασχηματισμού και Συγχρηματοδοτούμενων έργων μίλησε για τους ήρωες και για το παράδειγμά τους, που οφείλουμε όλοι να το έχουμε οδηγό ζωής και αγώνα για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος, με την σειρά του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του μηνύματος του αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία. Ο κ. Πολύζος τόνισε ότι αντιπροσωπεία των μαθητών του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου εκπροσώπησε στη σημερινή εκδήλωση όλους τους μαθητές, αποτίοντας ως ελάχιστο φόρο τιμής ένα στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στη μάχη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση τη Δευτέρα, στην οποία συμμετέχουν 850 μαθητές από 22 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σήμερα οι μαθητές σηκώνουν ακόμα πιο ψηλά την Ελληνική Σημαία τιμώντας ένα σπουδαίο παρελθόν, το οποίο εγγυάται το σημερινό τους παρόν και με γνώμονα αυτή την αξία εγγυάται και ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον, τόνισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελλίδης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ