Ο ιδανικός συνάδελφος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά

Ο ιδανικός συνάδελφος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά

Το να είσαι καλός συνάδελφος όχι μόνο βελτιώνει το εργασιακό περιβάλλον, αλλά συμβάλλει στην προσωπική και ομαδική ευημερία, βελτιώνοντας την ποιότητα του χρόνου που περνάμε όλοι στο γραφείο.

Το InfoJobs, μια διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας, δίνει ένα εγχειρίδιο με χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να καλλιεργήσουν θετικές εργασιακές σχέσεις και να εκτιμούνται από τους συναδέλφους.

Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή των συναδέλφων
Ο ιδανικός συνάδελφος δεν ζει κατασκοπεύοντας τις οθόνες ή τα έγγραφα άλλων ανθρώπων και πάντα χτυπά πριν μπει σε έναν κοινόχρηστο χώρο ή σε ένα κλειστό γραφείο.

Διατηρεί τον τόνο ήρεμο
Η ένταση της φωνής σας είναι σημαντική για τη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος: ο περιορισμός των υπερβολικά υψηλών τόνων βοηθά στη διατήρηση της συγκέντρωσης όλων και δείχνει σεβασμό για τη δουλειά των άλλων.

Ο καλός συνάδελφος δεν στέλνει πολλά email
Προσπαθήστε να αποφύγετε τα άσκοπα email για να αποφύγετε να γεμίζετε χωρίς λόγο τα εισερχόμενα των συναδέλφων σας. Εάν είναι δυνατόν, προτιμήστε τον άμεσο διάλογο τόσο πρόσωπο με πρόσωπο όσο και μέσω εφαρμογών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, που χρησιμοποιούνται τώρα συχνά στην εργασία, τόσο για τα επείγοντα ή και τα λιγότερο επείγοντα θέματα.

Συνεργασία και όχι ανταγωνισμός
Η συνεργασία δημιουργεί συνέργεια και οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα. Συνεργασία σημαίνει εργασία με ίσους όρους, συνεισφορά στην κοινή επιτυχία χωρίς να επιδιώκεται η ατομική αναγνώριση.

Γιορτάστε τις επιτυχίες των άλλων
Η αναγνώριση των επιτευγμάτων των συναδέλφων είναι μια πράξη γενναιοδωρίας που ενισχύει την αίσθηση του ανήκειν. Η εκτίμηση των επιτυχιών των άλλων όχι μόνο ενθαρρύνει ένα θετικό περιβάλλον, αλλά χτίζει ισχυρές σχέσεις βασισμένες στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ευγένεια, πάντα
Σεβασμός και ευγένεια πρώτα: η βάση κάθε επαγγελματικής και μη σχέσης είναι ο αλληλοσεβασμός. Η αντιμετώπιση όλων, από διευθυντές έως συνεργάτες, με την ίδια προσοχή και ευγένεια δείχνει επαγγελματική ωριμότητα και προάγει ένα αρμονικό εργασιακό περιβάλλον.

Μπορεί να δώσει σωστές συμβουλές την κατάλληλη στιγμή
Η παροχή στοχευμένης υποστήριξης σημαίνει συμβολή στην αποτελεσματικότητα της ομάδας, βοηθώντας τους συναδέλφους να καλύψουν τυχόν κενά. Το να γνωρίζετε πώς να προσφέρετε μια λέξη άνεσης ή προσεκτική ακρόαση σε δύσκολες στιγμές είναι ένα σημάδι ενσυναίσθησης και βοηθά στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, ένα κρίσιμο στοιχείο για την ηρεμία της ομάδας.

Ο ιδανικός συνάδελφος ακούει, επικοινωνεί και υποστηρίζει
Ενεργητική ακρόαση: Ο διάλογος είναι μια αμφίδρομη διαδικασία και το να ξέρεις πώς να ακούς είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για καλή επικοινωνία. Η ενεργητική ακρόαση όχι μόνο ενισχύει τους επαγγελματικούς δεσμούς, αλλά βελτιώνει επίσης την κατανόηση των κοινών έργων και διευκολύνει την επίτευξη των στόχων.

Αντιμετωπίστε τις συγκρούσεις με εποικοδομητικό διάλογο
Η ικανότητα επίλυσης συγκρούσεων ειρηνικά, χωρίς να αφήνουμε τα συναισθήματα να κυριαρχούν, είναι μια βασική δεξιότητα για τη συνοχή της ομάδας. Το να εκφράζετε τις σκέψεις σας ήρεμα και χωρίς διαμάχες βοηθά στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος και, ακόμη και στην περίπτωση διαφορετικών απόψεων, ένας καλός συνάδελφος ξέρει πώς να παραμένει ήρεμος και να συμβάλλει στον διάλογο με εποικοδομητικό τρόπο.

Δείξτε ωριμότητα μπροστά στα λάθη
Το να γνωρίζετε πώς να τα αποδεχτείτε και να τα διαχειριστείτε με ωριμότητα είναι σημαντικό, αλλά πάνω από όλα σε αυτές τις περιπτώσεις το να προσφέρετε την υποστήριξή σας σε έναν συνάδελφο ενισχύει την αίσθηση του ανήκειν. Η αποφυγή βιαστικών κρίσεων και η εξάσκηση της διακριτικότητας είναι πολύτιμες ιδιότητες για την οικοδόμηση μόνιμων σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη.

Ο ιδανικός συνάδελφος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ