Ο Πολάκης φαβορί στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ο Πολάκης φαβορί στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ο Παύλος Πολάκης θα εκλεγόταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος, εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB.

Ειδικότερα, για την περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης δεν είναι υποψήφιος, ο κ. Πολάκης είναι πρώτος με 26,9% και ο κ. Φάμελλος δεύτερος με 23,4 %. Αυτό απάντησε το «δυνητικό κοινό ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά σε ερωτηθέντες που «μάλλον» ή «σίγουρα» θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί διαμορφώνουν ένα 26,6% για τον κ. Πολάκη, ένα 22,6% για τον κ. Φάμελλο και ένα 14,5% για τον κ. Γκλέτσο.

googletag.cmd.push(function() );

Εάν ο κ. Κασσελάκης είναι υποψήφιος, τότε τα δεδομένα αλλάζουν, με τον ίδιο να προπορεύεται. Συγκεκριμένα, για την περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης είναι υποψήφιος, ο ίδιος είναι πρώτος με 28,3%, ο κ. Φάμελλος δεύτερος με 23,5 % και ο κ. Πολάκης τρίτος με 19,1%. Αυτό απάντησε το «δυνητικό κοινό ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά σε ερωτηθέντες που «μάλλον» ή «σίγουρα» θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί διαμορφώνουν ένα 32,6% για τον κ. Κασσελάκη, ένα 24,9% για τον κ. Φάμελλο και ένα 17,1% για τον κ. Πολάκης.

Ακολουθεί η κατανομή ψηφοφόρων στους υπολοίπους στην περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης δεν είναι υποψήφιος.

Υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελος, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Νικόλας Φαραντούρης. Οι υποψηφιότητες θα πάνε από την ΚΟΕΣ προς έγκριση στο Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8-10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου απέκλεισε τον Στέφανο Κασσελάκη από την εσωκομματική διαδικασία, με τον ίδιο να μην αναγνωρίζει την απόφαση και να παραπέμπει στο συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «υποψήφιοι πρόεδροι θα υπάρξουν μόνο στο Συνέδριο».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ