Ο Θρύλος της Ευρώπης «καλπάζει» και «σηκώνει» όλη την Ελλάδα (vid)

Ο Θρύλος της Ευρώπης «καλπάζει» και «σηκώνει» όλη την Ελλάδα (vid)

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός ακριβώς που έπρεπε στο Μάλμε. Αποφασιστικός, ουσιαστικός, κυρίαρχος. Με λίγα λόγια, ο Θρύλος της Ευρώπης, ο κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ, ο «πρέσβης» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα που έχει πλέον το «μέταλλο» και την φανέλα και στα ευρωπαϊκά ματς και μαζί και τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Ο Ολυμπιακός που «καλπάζει» με την δεύτερη νίκη του σε τρεις αγωνιστικές στο Γιουρόπα «βλέποντας» την πρώτη 8αδα και που συνάμα «σηκώνει» στις πλάτες του την Ελλάδα που βρίσκεται πια στην 13η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ! Εντυπωσιακά πράγματα για τον Ολυμπιακό που βεβαίως καλό είναι να βρει γρήγορα και συμπαράσταση από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ που η προσφορά τους είναι μόλις ένας βαθμός έως τώρα.

Ο Ολυμπιακός που έβαλε τα… καλά του στο Μάλμε, έπαιξε το ποδόσφαιρο που τον χαρακτηρίζει στην εποχή Μεντιλίμπαρ και πήρε ένα αποτέλεσμα που τον βοηθάει πολύ σε πολλά μέτωπα. Η Μάλμε θαρρώ πως αιφνιδιάστηκε από την ορμή των ερυθρολεύκων, μια ομάδα που ουσιαστικά είναι πρωταθλήτρια στην χώρα της (μαθηματικά απλά δεν το έχει πάρει) και που το καλοκαίρι στέρησε νωρίς από τον ΠΑΟΚ το όνειρο της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός που στο πρώτο 45λεπτο με Ελ Καμπί και Ζέλσον Μαρτίνς να κάνουν ότι θέλουν επιθετικά βρήκε τους διαδρόμους και τις προϋποθέσεις να φτάσει στην άμυνα των Σουηδών και να βρει το γκολ της νίκης. Με προσοχή και έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με σωστές αλληλοκαλύψεις και συνάμα κόντρα και στην γκίνια που τον «χτύπησε» δύο φορές.

Γιατί η απώλεια του Ορτέγκα στο 11΄ ανάγκασε τον Μεντιλίμπαρ να βάλει τον Πιρόλα ως αριστερό μπακ και ο τραυματισμός του Ιταλού στο 78΄να φέρει αλλαγή στην αλλαγή σε μια στιγμή που άλλα ετοίμαζε να κάνει ο Βάσκος τεχνικός και άλλα, εν τέλει αναγκάστηκε να κάνει. Και πάλι όμως η ομάδα βρήκε λύσεις και αποτελεσματικότητα, ακόμη και όταν ο Ελ Καμπί έχασε το πέναλτι. Χαλάλι του, τόσα έχει βάλει, αυτό που έχασε δεν στοίχισε.

Ο Ολυμπιακός που πρέπει να βγάλει και αυτή την εικόνα και στην Τρίπολη σε ένα ακόμη πιο δύσκολο ματς που έρχεται γιατί είναι εξαιρετικό να διαφημίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να έχει καλά αποτελέσματα όμως αυτό που προέχει, ειδικά την φετινή σεζόν είναι το πρωτάθλημα. Τώρα αν μαζί έρθει και κάτι παραπάνω; Ακόμη καλύτερα…

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ