O τύπος άντρα που ελκύει τις περισσότερες γυναίκες είναι επικίνδυνος

O τύπος άντρα που ελκύει τις περισσότερες γυναίκες είναι επικίνδυνος

Τα όρια ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και τον ναρκισσισμό είναι κάποιες φορές δυσδιάκριτα και, δυστυχώς, κάποιες γυναίκες ελκύονται από έναν άντρα που φαίνεται γεμάτος σιγουριά αλλά στην πραγματικότητα θεωρεί τον εαυτό του το επίκεντρο του κόσμου.

Σε μια προσπάθεια των ερευνητών Carrie Haslam και Tamara Montrose (Hartpury College in England) να παρουσιάσουν μια εικόνα της ερωτικής ζωής των γυναικών ηλικίας 18-28 ετών σήμερα, διαπίστωσαν ότι το 76% επιθυμεί να παντρευτεί, σε αντίθεση με το υπόλοιπο (24%).

Επιπλέον, το 52% ανέφερε έως πέντε ερωτικούς συντρόφους μέσα στα προηγούμενα χρόνια. Το 7,5% είπε ότι είχε τουλάχιστον 21 συντρόφους.

Στις επόμενες ερωτήσεις, σχετικά με τον τύπο άντρα που τις ελκύει, τα συμπεράσματα είναι ανησυχητικά: οι ναρκισσιστές φαίνεται να προκαλούν, αρχικά, τη μεγαλύτερη γοητεία σε μια γυναίκα. Δυστυχώς, αυτό δεν κρατάει πολύ γιατί από τη στιγμή που μια γυναίκα μπαίνει σε σχέση με ναρκισσιστή, σύντομα ξεκινούν τα προβλήματα. Μάλιστα ο τύπος του ναρκισσιστή φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις γυναίκες ανεξαρτήτως από τον αριθμό ερωτικών συντρόφων που είχαν στο παρελθόν.

Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνήτριες; Αυτοί οι τύποι φαίνονται ακαταμάχητοι επειδή έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν χρήματα και εξουσία, ενώ παράλληλα είναι ευχάριστοι στην παρέα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Να σημειωθεί εδώ ότι η λέξη ναρκισσισμός χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη για να περιγράψει ένα υπέρμετρα εγωκεντρικό άνθρωπο. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας, ωστόσο, χρησιμοποιούν τον όρο σε μια παθολογική κατάσταση, τη ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας, όπου τα συμπτώματα είναι τα εξής: κάποιος αισθάνεται εξαιρετικά σημαντικός, ζει σε έναν φανταστικό κόσμο που υποστηρίζει αυτή την ιδέα, επιζητά διαρκώς τον έπαινο και τον θαυμασμό, αισθάνεται ότι όλοι και όλα του ανήκουν, εκμεταλλεύεται τους άλλους χωρίς ενοχές και τύψεις και δεν διστάζει, συχνά, να τους υποτιμά και να τους εκφοβίζει.

 

O τύπος άντρα που ελκύει τις περισσότερες γυναίκες είναι επικίνδυνος appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ