Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν προστατεύεις παίκτες ενόψει Άρη!

Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν προστατεύεις παίκτες ενόψει Άρη!

Δεν ήταν η ήττα από την Τσέλσι που «πόνεσε» τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αλλωστε η λονδρέζικη ομάδα συγκαταλέγεται στα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και γνωρίζεις εκ των προτέρων, ότι η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ασχέτως εάν στο συγκεκριμένο ματς, η Τσέλσι μόνο Τσέλσι δεν ήταν με εννέα αναπληρωματικούς στη βασική ενδεκάδα.

Αυτό που «χάλασε» τους φίλους του τριφυλλιού και το εξέφρασαν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Γιοβάνοβιτς, ήταν ή αποκαρδιωτική εμφάνιση και η ήττα με κάτω τα χέρια από τους πιτσιρικάδες του Μαρέσκα που βρίσκουν χρόνο συμμετοχής μόνο στην Ευρώπη ή σε ματς του Carabao Cup!

Kαι δεν αποτελεί επιχείρημα η χρηματιστηριακή αξία όσων αγωνίστηκαν από τους «μπλε» γιατί σε κάθε περίπτωση ήταν αναπληρωματικοί που δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ όλοι μαζί! Και σε τελική ανάλυση, εάν η χρηματιστηριακή αξία είναι το κριτήριο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τότε θα πρέπει να καταργήσουμε όλα τα ματς με τις πλούσιες ομάδες.

Φθηνή δικαιολογία αποτελεί και το επιχείρημα κάποιων, ότι η πρόκριση δεν έχει ακόμα κριθεί καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν ματς με πιο ανίσχυρους αντιπάλους. Μα για ποια πρόκριση μπορείς να μιλήσεις, όταν ως ομάδα δεν μπορείς να αλλάξεις πάνω από τρεις πάσες;

Επίσης, παρότι κάποιοι επιχειρούν να βρουν άλλοθι στη θετική εμφάνιση των πρώτων 20 λεπτών – άλλωστε οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διαρκούν 90 λεπτά – ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός σε ένα ακόμη ματς,

Μία ομάδα που ουδείς κατάλαβε τι παίζει αλλά και τι θέλει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν αντίπαλος σου είναι η Τσέλσι και δεν έχεις συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και τρόπο αντιμετώπισης της, τότε δεν μπορείς να προσδοκάς σε κάτι καλύτερο από μία ήττα.

Ο Παναθηναϊκός και ο βασικός υπεύθυνος

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθυνών, άλλωστε τα περισσότερα γκολ προήλθαν από τραγικά λάθη των «πρασίνων» αλλά ο βασικός υπεύθυνος για όσα είδαμε ή δεν είδαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Δεν μπορείς να υποδέχεσαι την Τσέλσι σε ευρωπαϊκό ματς και να χρησιμοποιείς επτά αναπληρωματικούς στην αρχική ενδεκάδα. Δεν γίνεται να σου λείπει ο Ιωαννίδης και να μην βάζεις τον Τετέ στην επίθεση, επιλέγοντας τον Γερεμέγεβ ως βασικό. Δεν είναι δυνατόν, όταν το DNA του Παναθηναϊκού περιέχει πάντα τη λέξη Ευρώπη εσύ να πετάς λευκή πετσέτα και να αντιμετωπίζεις τον αγώνα ως δευτερευούσης σημασίας ενόψει του παιχνιδιού με τον Αρη για την Super League.

Oλα αυτά δεν είναι Panathinaikos και ο Ντιέγκο Αλόνσο, ξεκάθαρα, αδυνατεί να το καταλάβει. Ο Ουρουγουανός κόουτς δεν είναι ανόητος. Γνωρίζει ότι το μέλλον του στο «τριφύλλι» κρίνεται στο ματς με τον Αρη, αλλά αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για την εικόνα της ομάδας το βράδυ της Πέμπτης.

Και είναι δίκαιο το ξέσπασμα των οπαδών, που βλέποντας να πλησιάζει η πιο βαριά ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού, φώναξαν εν χορώ το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός που δεν τιμούν καθόλου, όσους έχουν τα ηνία του συλλόγου.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ