Πήλιο: Πρόστιμο 500 ευρώ σε ανήλικη μάρτυρα bullying που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Πήλιο: Πρόστιμο 500 ευρώ σε ανήλικη μάρτυρα bullying που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε σε ανήλικη μάρτυρα περιστατικού bullying σε γυμνάσιο στο Πήλιο, η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να καταθέσει παρά τις δύο κλήσεις που έλαβε.

Το ανήλικο κορίτσι καλείται να πληρώσει 500 ευρώ πρόστιμο λιπομαρτυρίας και εξόδων της δίκης

Το γεγονός ότι δεν παρέστη οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων για τον σχολικό εκφοβισμό που υπέστη 14χρονη μαθήτρια στο τέλος του 2023.

Η ανήλικη μάρτυρας, δεδομένου ότι αγνόησε τις δύο κλήσεις για να παραστεί στο Δικαστήριο στο Πήλιο, θα πρέπει τώρα να πληρώσει το πρόστιμο λιπομαρτυρίας και εξόδων της δίκης.

Πήλιο: Δεύτερη αναβολή της δίκης

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, με τον τρόπο αυτό «σέρνεται» μια υπόθεση, χωρίς η ανήλικη μαθήτρια να έχει καταφέρει να δικαιωθεί. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τρεις ανήλικοι για σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου και εξύβριση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση σχολικού εκφοβισμού είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2023, όταν η μητέρα της 14χρονης βρήκε μέσα στην τσάντα της ένα μαχαίρι. Έκπληκτη την ρώτησε τι το θέλει το μαχαίρι και τότε το κορίτσι ξέσπασε σε κλάματα και εξομολογήθηκε τον απόλυτο εφιάλτη που βίωνε επί τρία χρόνια.

Τότε η ανήλικη είχε αποκαλύψει ότι άλλα ανήλικα παιδιά της άρπαζαν το χαρτζιλίκι, το φαγητό, τη χτυπούσαν ακόμη και μέσα στο σχολικό λεωφορείο, ενώ έφθασαν στο σημείο να την ξυλοφορτώσουν άγρια έξω από το σχολείο, με αποκορύφωμα ότι της είχαν σπάσει δάχτυλο του χεριού, γεγονός που κατήγγειλαν εγγράφως συμμαθητές της στη διεύθυνση του σχολείου και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες και τρείς συμμαθητές της πήραν διήμερη αποβολή.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ