Πρέπει να βρούμε ποιος ή ποιοι είναι οι ηθικοί…

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να μην υλοποιήσει την...

“Ήταν μεγάλη χαρά και έκπληξη η χθεσινή απόφαση. Θεωρώ ότι ήταν μία δίκαιη απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας, κυρίως διότι από τη στιγμή που αθωωθήκαμε και οι 10, είχε αποδειχθεί η ψευδορκία των ανθρώπων αυτών. Πιστεύω ότι πρέπει η δικαιοσύνη να αφήνει την αλήθεια να λάμπει στο τέλος και αυτό έγινε στην προκειμένη περίπτωση”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” σχολιάζοντας την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας για άρση στο καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε μάλιστα ότι ο δικηγόρος του έχει ήδη λάβει εντολή να προχωρήσει στις δέουσες νομικές ενέργειες. “Έχουμε ήδη κινηθεί δικαστικά, απλώς η αγωγή μας και η μήνυσή μας είχε τεθεί στο αρχείο λόγω της προστασίας των μαρτύρων. Εφόσον ήρθη η προστασία, ο δικηγόρος μου έχει ήδη λάβει εντολή να κάνει τις νομικές ενέργειες. Και η κυρία Μαραγγέλη και ο κύριος Δεστεμπασίδης θα οδηγηθούν στο δικαστήριο και με θεσμικό τρόπο θα λογοδοτήσουν για τα ψέματά τους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. “Έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι η απόφαση αυτή πλήττει το θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα. Είναι βαθιά υποκριτική αυτή η δήλωση και θέλω να εξηγήσω το γιατί. Φτιάχνεις τον θεσμό του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και δίνεις ποινική και αστική ασυλία σε κάποιους ανθρώπους με σκοπό τη διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων. Η Εισαγγελέας Διαφθοράς τότε, η κυρία Τουλουπάκη, έδωσε το καθεστώς αυτό σε τρεις ανθρώπους: στον κύριο Δεστεμπασίδη, στην κυρία Μαραγγέλη και στον κύριο Μανιαδάκη. Πρώτο φάουλ. Με το που φτάνει η υπόθεση στη Βουλή, την επόμενη μέρα, ξέραμε τα ονόματα και των τριών. Μόνο η δικαιοσύνη μπορούσε να είχε διαρρεύσει τα ονόματα, κανείς άλλος. Είναι σοβαρή αντιμετώπιση του θεσμού να διαρρέει η δικαιοσύνη τα ονόματα των προστατευμένων μαρτύρων σε 24 ώρες;  Δεύτερο φάουλ. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ  ότι η απόφαση της δικαιοσύνης να άρει την προστασία των μαρτύρων πλήττει τον θεσμό. Όταν η κυρία Τουλουπάκη ήρε την προστασία από τον κύριο Μανιαδάκη, ενός εκ των τριών μαρτύρων, και του άσκησε δίωξη έπληττε τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τρίτον. Τι πλήττει περισσότερο τον θεσμό; Η απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας να μας δώσει επιτέλους τη δυνατότητα να βρούμε το δίκιο μας ή ότι οι καταγγελίες που έκαναν αυτοί κατά δέκα προσώπων απεδείχθησαν και οι δέκα ψευδείς;”, ανέφερε.

Καταλήγοντας επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης. “Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία της υποθέσεως. Τους ανθρώπους αυτούς κάποιος τους βρήκε και τους εργαλειοποίησε. Εκμεταλλεύτηκαν τον θεσμό του δημοσίου συμφέροντος και προσπάθησαν να αλλοιώσουν το Πολίτευμα. Θυμάστε που είχε πει ο κύριος Πολάκης “να βάλουμε έναν – δύο φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές;”. Αυτός κατά τη γνώμη μου ήταν ο πραγματικός στόχος. Άρα, εδώ πρέπει να βρούμε με αποδεδειγμένα στοιχεία, σε μια δικαστική διαδικασία, ποιος ή ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ιστορίας και μετά να τους πιάσουμε. Το ιστορικό γεγονός εδώ είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό ποιοι έστησαν τη σκευωρία”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ