Προσωπεία

Προσωπεία

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Νέα κατηγορία για κακοποίηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τη δεκαετία του 1990 μοντέλο που του σύστησε ο διαβόητος παιδεραστής Tζέφρι Επστάιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian». Η 53χρονη σήμερα Στέισι Γουίλιαμς αφηγήθηκε πως μετέβη στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, την άνοιξη του 1993 όταν της το πρότεινε ο Επστάιν. Μόλις έφθασαν, ο Τραμπ την τράβηξε πάνω του, θώπευσε το στήθος, τη μέση και τα οπίσθιά της, όπως περιέγραψε αναφέροντας πως πάγωσε, πως ήταν «βαθιά συγχυσμένη» γι’ αυτό που της συνέβαινε και είδε τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν χαμόγελα στο πλαίσιο «ενός διεστραμμένου παιχνιδιού». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γουίλιαμς έκανε τις αποκαλύψεις για την κακοποίηση που υπέστη, στη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης μιας ομάδας που ονομάστηκε «Survivors for Kamala». «Η ιδέα πως αυτό το τέρας θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι μερικούς μήνες έπειτα από εκείνη τη συνάντηση, έλαβε καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ

«Τροποποιείστε το Σύνταγμά σας»

Η πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε χθες την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματός της, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό αναφορά στη βουλγαρική μειονότητα που ζει στη χώρα, ώστε να ξεκινήσουν τα Σκόπια τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. «Εχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν. Είμαστε σχεδόν σε αυτό το σημείο που πρέπει να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές στις οποίες έχει συμφωνήσει η χώρα σας. Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν», σημείωσε η Φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Η πρόεδρος της Κομισιόν πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με θέμα την ευρωπαϊκή τους πορεία και το Σχέδιο Ανάπτυξης της ΕΕ για την περιοχή, ύψους 6 δισ. ευρώ.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ

Συνάντηση στο Βελιγράδι

Με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε χθες στο Βελιγράδι ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις προοπτικές ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ καθώς ο Τουσκ προετοιμάζεται για την επερχόμενη προεδρία της Πολωνίας στο Συμβούλιο της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ο Τουσκ τόνισε πως η επέκταση της ΕΕ πρέπει να περιλάβει τη Σερβία, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια πλήρης ένωση χωρίς τη χώρα αυτή. Ενα από τα βασικά θέματα της συνομιλίας τους ήταν η παράνομη μετανάστευση, όπου ο Τουσκ τόνισε ότι η πολωνική στάση στο θέμα αυτό γίνεται κατανοητή από τον σέρβο πρόεδρο. Ο Τουσκ εξέφρασε επίσης την εκτίμηση για την ανθρωπιστική βοήθεια της Σερβίας στην Ουκρανία. Τέλος, ο πολωνός πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ήθελε να δει το Βελιγράδι να υιοθετεί κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Βούτσιτς δεν παρέλειψε πάντως να θέσει και πάλι το θέμα του Κοσόβου.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ