Στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας

pokel sirmakez

Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής (οικογένειας Συρμακέζη), στην Ελάτεια ν. Λάρισας επισκέφθηκαν τα μέλη του ΔΣ και της ΕΕ του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας. Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν οι οικοδεσπότες, Δέσποινα και Κώστας Συρμακέζης, οι οποίοι ξενάγησαν τους καλεσμένους στους χώρους του Μουσείου, αρχικά στον αγροτικό και μετά στον αστικό.

Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής αποτελεί έναν πολυχώρο προσομοίωσης παραδοσιακών αγροτικών δραστηριοτήτων, όπου επιχειρείται η υπέρβαση μιας «μουσειακής» έκθεσης αντικειμένων και δημιουργείται μια ζωντανή μορφή, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να «ζήσουν» την εμπειρία του παρελθόντος, συνδυάζοντας την παρουσίαση εκθεμάτων, σε παραδοσιακά διαμορφωμένους χώρους και τη σύγχρονη τεχνολογία οπτικοακουστικών προβολών.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών κ. Αρ. Γιουρούκης, η αντιπρόεδρος κ. Ευ. Ποιμενίδου και ο γραμματέας κ. Β. Ρεμπάπης δώρισαν τα ημερολόγια του ΠΟΚΕΛ και στυλό με το λογότυπο του Μουσείου στο ζεύγος Συρμακέζη, το οποίο μίλησε στα μέλη του ΠΟΚΕΛ στην αίθουσα εκδηλώσεων. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τις επερχόμενες δράσεις του Συλλόγου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ