Θεσσαλία: Η μείωση των εκπομπών άνθρακα στο επίκεντρο συνάντησης Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Υποδιοικήτριας 5ης ΥΠΕ

APOSTOLOU MHTSIOU

Θέματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας. τις προσπάθειες βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και το νέο έργο “απανθρακοποίησης” του τομέα της υγείας «Daphne», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Β. Αποστόλου με την Υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κα. Μαρία Μήτσιου.

Ο γενικός στόχος του έργου της είναι η ενίσχυση της “απανθρακοποίησης” αφορά στην ικανότητα των περιφερειακών και τοπικών αρχών να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν καλύτερες πολιτικές για την απαλλαγή του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από τις εκπομπές άνθρακα.

Με την προώθηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, το «Daphne» ενισχύει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων υψηλού αντίκτυπου (παροχή ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εγκαταστάσεις και λειτουργίες, αλυσίδα εφοδιασμού, διαχείριση αποβλήτων κ.λπ.), οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ενθαρρύνουν την ενσωμάτωση καινοτόμων εργαλείων σε αυτή τη διαδικασία. Η κ. Μήτσιου και ο κ. Αποστόλου εξέφρασαν την κοινή τους δέσμευση για την ενίσχυση των δομών υγείας στην Περιφέρεια, με απώτερο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Μέσα από τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε η διάθεσή τους για μια αγαστή συνεργασία που θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα στον χώρο της υγείας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ