Vintage παζάρι στην Λάρισα

Vintage παζάρι στην Λάρισα

Όταν ένα αντικείμενο, συμπληρώσει εκατό χρόνια ζωής αποκτά τον τίτλο της αντίκας και ανάλογα με την χρήση του αυξάνεται και η αξία του. Όλα μπορούν να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία αν προσεχθούν και δεν πεταχθούν.

Αναζητώντας μικρούς θησαυρούς από το παρελθόν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη έφτασε στο παζάρι της Λάρισας.

Ο «Σύλλογος Αυτισμού Λάρισα» διοργανώνει το vintage παζάρι «Παλιά & Αγαπημένα» από το 2002, προσελκύοντας τους νοσταλγούς του παλιού και του καλαίσθητου.

Η Νικολέτα Θεοδωροπούλου, γραμματέας του Συλλόγου αναφέρει ότι η αγορά θα είναι ανοικτή όλες τις ημέρες κατά το εορταστικό τριήμερο και τα Σαββατοκύριακα έως τις 2 Νοεμβρίου.

Πολλοί εθελοντές αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους για να επαναφέρουν τα αντικείμενα σε μια καλή κατάσταση και αυτό γιατί όλα συγκεντρώνονται από τις προσφορές των Λαρισαίων οι οποίοι κρίνουν ότι έχουν πολλά παλιά και περιττά να γεμίζουν τους αποθηκευτικούς τους χώρους. Δίσκους μουσικής και κεράσματος, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής και κεντητούς, φωτιστικά, ακόμη και κοσμήματα, ή οικογενειακά κειμήλια.

Με σύνθημα «δεν πετάμε –χαρίζουμε» και τιμές συμβολικές η προσέλευση των ενδιαφερομένων αγοραστών είναι μεγάλη, οι οποίοι με την απόκτηση ενός παλιού αντικειμένου συμβάλουν στις δράσεις του Συλλόγου, όπως λέει η κ. Θεοδωροπούλου. Κάποιοι καταλαβαίνουν την αξία τους.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ