Υπόθεση αδελφών Μενέντεζ: Πιο κοντά από ποτέ η αποφυλάκισή τους μετά από 34 χρόνια

Υπόθεση αδελφών Μενέντεζ: Πιο κοντά από ποτέ η αποφυλάκισή τους μετά από 34 χρόνια

Ήταν 20 Αυγούστου του 1989, όταν ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ μπήκαν στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς, κατευθύνθηκαν στο σαλόνι όπου οι γονείς τους Χοσέ και Κίτι έβλεπαν τηλεόραση και τους δολοφόνησαν με φρικιαστικό τρόπο. Περίπου επτά χρόνια μετά και μετά από δύο δίκες σε ύφος reality, τα δύο αδέρφια καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης.

Σήμερα, μετά από 34 χρόνια, αρκετά ντοκιμαντέρ και τη σειρά «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, η υπόθεση των αδερφών Μενέντεζ επανήλθε στην επικαιρότητα, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ήρθε ο καιρός να βγουν από τη φυλακή.

Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν, έστω και αν δεν το είπε με αυτά τα λόγια. Ο ίδιος ενέκρινε το αίτημα για νέα δίκη κάνοντας δεκτή την έφεσή τους.

googletag.cmd.push(function() );

«Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση όλων των επιχειρημάτων που προβλήθηκαν από ανθρώπους και στις δύο πλευρές, έφτασα στο συμπέρασμα ότι, σύμφωνα με το νόμο, η εκδίκαση είναι κατάλληλη και πρόκειται να το προτείνω σε ένα δικαστήριο αύριο», είπε ο Τζορτζ Γκασκόν.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αδέρφια Μενέντεζ. (Φωτογραφία: REUTERS / Mike Blake)

«Πιστεύω τους ισχυρισμούς των αδερφών Μενέντεζ ότι ήταν θύματα κακοποίησης των γονιών τους» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Είναι στη φυλακή περίπου 35 χρόνια και θεωρώ ότι έχουν πληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία».

Την τελική απόφαση για την αποφυλάκιση ή μη των Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ θα την έχει ο δικαστής. Ωστόσο η απόφαση για νέα δίκη αλλά και τα λόγια του Τζορτζ Γκασκόν αποτελούν μια μεγάλη νίκη τόσο για τα αδέρφια όσο και τους υποστηρικτές τους.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ