Αμαλιάδα: «Όταν έφυγα το πρωί το παιδί ήταν ζωντανό…» λέει φίλη της μητέρας του Παναγιωτάκη

Αμαλιάδα: «Όταν έφυγα το πρωί το παιδί ήταν ζωντανό...» λέει φίλη της μητέρας του Παναγιωτάκη

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στην προσπάθεια της να φωτίσει το θρίλερ με τον ξαφνικό θάνατο του δεκαπέντε μηνών Παναγιωτάκη στην Αμαλιάδα, εντόπισε μια φίλη της μητέρας του που κοιμήθηκε στο σπίτι τους το προηγούμενο βράδυ. Η μαρτυρία της είναι σοκαριστική.

Ο Παναγιωτάκης είναι ένα από τα πέντε βρέφη που έχασαν τη ζωή τους στην Αμαλιάδα παρουσία της 24χρονης.

«Όσα έχω πει στην κατάθεσή μου μπορώ να σας τα πω και εσάς. Είχα κατέβει να δω τα κορίτσια και τους δικούς μου. Το προηγούμενο βράδυ καθόμασταν έξω στο πεζοδρόμιο. Η Πόπη έφυγε σε μια δουλειά με την ξαδέρφη της και μείναμε στο σπίτι εγώ, η Ειρήνη, ένας φίλος και ο σύντροφος της γιαγιάς του παιδιού. Ο Παναγιωτάκης ήταν γενικά ανήσυχος και παίζαμε μαζί του. Το μωρό ήπιε το γάλα του κάποια στιγμή και μετά έκανε ένα μεγάλο εμετό. Τον έκανα μπάνιο και αργότερα γύρισε και η Πόπη αφού την πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει επειδή το παιδί χρειαζόταν πάνες, έφυγαν με την Πόπη για να τα αγοράσουν και άφησαν το μωρό με την Ειρήνη.

Πήγαν να αγοράσουν πάνες και ο Παναγιωτάκης με την Ειρήνη

«Το παιδί συνέχιζε να έχει ένταση. Κοιμήθηκε στις δυόμιση την νύχτα. Τον πήγε η Ειρήνη στην κούνια και εμείς καθίσαμε έξω να κάνουμε ένα τσιγάρο. Κάποια στιγμή τον ακούσαμε να κλαίει, πήγε η Ειρήνη του έδωσε μια μπλούζα της και ξανακοιμήθηκε. Ο μικρός ήταν στην κούνια στο ίδιο δωμάτιο με εμένα και την Ειρήνη» ανέφερε η φίλη της μητέρας στο Φως στο Τούνελ.

«Το πρωί όταν σηκώθηκα για να φύγω κατά τις δέκα, το παιδί κοιμόταν και έκανε κάτι σαν βρόγχο, όπως κάνει ένας μεγάλος άνθρωπος όταν ροχαλίζει» συμπλήρωσε.

«Με πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη όταν έφτασα στο χωριό μου και μου είπε ότι ο Παναγιώτης πέθανε από αναρρόφηση. Μου περιέγραψε το σκηνικό, ότι πήρανε το παιδί με την ξαδέλφη, να το πάνε στο νοσοκομείο, αλλά είχε πεθάνει ήδη», καταλήγει και συγκλονίζει.

Πώς μεταφέρθηκε ο Παναγιωτάκης στο νοσοκομείο

Η γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της, την Ειρήνη Μουρτζούκου, το βρέφος και τη μητέρα του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, μίλησε με το «Τούνελ». Η εκπομπή επικοινώνησε με την ξαδέρφη της Καλλιόπης, της μητέρας του βρέφους 15 μηνών που έχασε την ζωή του τόσο ξαφνικά στις 5 Αυγούστου του 2024.

«Με πήρε η Πόπη και μου είπε να πάω από εκεί γρήγορα για να μεταφέρουμε το παιδί στο νοσοκομείο. Αυτό ήταν περίπου στη μία. Πήρα το αμάξι και πήγα τρέχοντας, μπήκε η Πόπη πίσω και η Ειρήνη με το παιδί μπροστά. Δεν μπορούσα να δω αν το παιδί είναι νεκρό ή ζωντανό αλλά ούτε μιλούσε, ούτε έκλαιγε, ούτε άνοιξε τα μάτια του. Το κεφάλι του ήταν πίσω σαν ξερό. Να το πω σαν πεθαμένο; Της είπα της Ειρήνης να δώσει αναπνοές στο παιδί γιατί δεν ήξερα κι εγώ τι έπρεπε να γίνει. Πανικοβλήθηκα», λέει χαρακτηριστικά.

«Η Ειρήνη πήγε το παιδί μέσα στους γιατρούς. Εμείς μείναμε απέξω. Μετά από μία ώρα περίπου μας είπαν ότι το παιδί ήταν νεκρό. Όσο περιμέναμε, η Πόπη μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ που είχαμε βγει βόλτα την είχε πάρει τηλέφωνο η Ειρήνη να της πει ότι το μωρό δεν ήταν καλά. Πιστεύω ότι όλα μπορεί να έχουν συμβεί, ακόμα και να έχει μπει ανθρώπινο χέρι», καταλήγει.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ