Αμαλιάδα: «Το μωρό μου βρέθηκε μελανιασμένο στα χέρια της» λέει μητέρα για την Ειρήνη

Αμαλιάδα: «Το μωρό μου βρέθηκε μελανιασμένο στα χέρια της» λέει μητέρα για την Ειρήνη

Η μητέρα βρέφους που όπως λέει γλίτωσε «από θαύμα» τον θάνατο την ώρα που το πρόσεχε, η Ειρήνη, η γυναίκα που θεωρούσε φίλη της, έλυσε την σιωπή της για πρώτη φορά στο Φως στο Τούνελ. Περιγράφει, πως  αντίκρυσε μελανιασμένο και χωρίς πνοή το παιδί της τον Οκτώβριο του 2016. Όλα συνέβησαν όταν συγκατοικούσε με την Ειρήνη.

«Γενικά έπαιρνα παντού το παιδί μαζί μου. Εκείνη η μέρα ήταν Κυριακή. Είχα ταΐσει την μικρή και την έβαλα να κοιμηθεί. Δεν προλαβαίνω να απλώσω τα ρούχα του παιδιού και ακούω την Ειρήνη να μου λέει ότι δεν είναι καλά. Την κοιτάζω, τα χείλη της ήταν μελανά και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Απευθείας κάλεσα ασθενοφόρο και την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο παιδί να δουν τί έχει γίνει γιατί ήταν μόλις έξι μηνών και γεννήθηκε υγιέστατο» δήλωσε η μητέρα στην εκπομπή Φως στο Τούνελ.

«Το πόρισμα τους ήταν συγκοπή και τους ρώτησα από τι μπορεί να συνέβη. Μου απάντησαν ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι της και να την τρόμαξε ή κάτι να της έβαλε -για παράδειγμα ένα μαξιλάρι-και δεν μπορούσε να ανασάνει», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που έχει βγει αυτή η υπόθεση και μαθαίνω ότι ο Παναγιωτάκης ήταν με μελανά χείλη, μου έρχονται μνήμες από το δικό μου το παιδί. Ήμουν τυχερή μάλλον μέσα στην ατυχία μου. Υποψιάζομαι ότι το έχει κάνει αυτό και στο δικό μου το παιδί. Αφού βγήκαμε από το νοσοκομείο, επέστρεψα στην μαμά μου. Η Ειρήνη με έπαιρνε να δει τι κάνει το παιδί και της είχα πει τότε ότι αν το είχε πειράξει, θα τη σκότωνα. Αλλά το είχε αρνηθεί» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του -τότε- βρέφους.

Η μαρτυρία της γιαγιάς του παιδιού για την Ειρήνη

«Η κόρη μου μαζί με την εγγονή μου είχε πάει να τη φιλοξενήσει η Ειρήνη και η μαμά της στην Πάτρα που έμεναν τότε. Της είχα πει ότι ήταν παράλογο να πάει με μωρό παιδί εκεί.  Κάποια στιγμή μας πήρε η Ειρήνη τηλέφωνο να μας πει ότι το παιδί είχε μαυρίσει και να το πάμε στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο το σήκωσε η άλλη μου η κόρη και της είπε να πάρει ασθενοφόρο και να το φέρουν στο Καραμανδάνειο. Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο, μελανιασμένο και ευτυχώς το επανάφεραν οι γιατροί», είπε και συγκλονίζει.

Όταν ρώτησε την κόρη της τι είχε συμβεί της απάντησε ότι το βρήκε σε αυτή την κατάσταση στο κρεβάτι.

«Μου είπε ότι εκείνη είχε πεταχτεί για μια δουλειά και είχε αφήσει το μωρό με την Ειρήνη. Οι γιατροί έγραψαν τότε ότι το παιδί είχε πάθει συγκοπή αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι. Ήταν ένα παιδί υγιές και μας είπαν ότι κάτι πιθανότατα να το τρόμαξε ή να το πόνεσε πολύ. Ευτυχώς η μικρούλα μας γλίτωσε» είπε η γιαγιά της μικρούλας.

«Εν τω μεταξύ η Ειρήνη, δύο τρία χρόνια πριν το συμβάν, είχε χάσει και ένα αδερφάκι δύο χρονών με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Η κόρη μου μετά το περιστατικό έφυγε. Όλα αυτά που γίνονται με αυτή την κοπέλα δεν είναι λογικό. Όποιο παιδί πρόσεχε η Ειρήνη πάθαινε τα ίδια», κατέληξε μιλώντας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ.

Σε ποιούς θανάτους βρεφών η Ειρήνη ήταν παρούσα

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί πέντε θάνατοι βρεφών και 1 σωτήρια επέμβαση των γιατρών του Καραμανδάνειου. Η 24χρονη Ειρήνη αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους των βρεφών.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2014 πεθαίνει η αδελφή της, 13 μηνών, στο σπίτι τους. Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, πεθαίνει η κόρη της φίλης και κουμπάρα της, 6 μηνών, στο σπίτι ενώ την πρόσεχε. Στις 19 Ιουνίου 2022, πεθαίνει το πρώτο κοριτσάκι της, 19 ημερών, στο σπίτι της.

Στις 17 Οκτωβρίου 2023 πεθαίνει το δεύτερο κοριτσάκι της, 2 μηνών, από ανακοπή καρδιάς στο «Παίδων Αγία Σοφία». Στις 5 Αυγούστου 2024, πεθαίνει ο γιος της φίλης και συγκατοίκου της, 15 μηνών ενώ τον πρόσεχε στο σπίτι

Τον Οκτώβρη του 2016 στην Πάτρα, οι γιατροί επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος της φίλης της που πρόσεχε και για το συμβάν αναφέρονται οι σχετικές μαρτυρίες άνωθεν.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ