Αμερικανικές εκλογές: Μπιγιονσέ και Ντι Κάπριο στηρίζουν Κάμαλα Χάρις – «Στα πρόθυρα μίας ιστορικής στιγμής»

εκλογές

Αρκετά κοντά βρισκόμαστε πλέον στις αμερικανικές εκλογές και τη στήριξή τους δείχνουν όλο και περισσότεροι διάσημοι στους υποψήφιους προέδρους. Την Κάμαλα Χάρις δήλωσαν ότι θα στηρίξουν η Μπιγιονσέ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η Μπιγιονσέ στηρίζει Κάμαλα Χάρις στις εκλογές

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, έλαβε την υποστήριξη της Μπιγιονσέ Νόουλς, όπως είχε προαναγγελθεί σε μια συγκέντρωση στο Χιούστον την Παρασκευή.

«Δεν είμαι εδώ ως διασημότητα», είπε η Μπιγιονσέ στην εκδήλωση, επικεντρωμένη στα δικαιώματα των αμβλώσεων. «Δεν είμαι εδώ ως πολιτικός. Είμαι εδώ ως μητέρα. Μια μητέρα που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο που ζουν τα παιδιά μου και όλα μας τα παιδιά. Έναν κόσμο στον οποίο θα έχουμε την ελευθερία να ελέγχουμε τα σώματά μας», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι, «βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού για να πραγματοποιήσουμε μία απίστευτη στροφή, στα πρόθυρα μίας ιστορικής στιγμής».

εκλογές

Η Μπιγιονσέ στην συγκέντρωση της Κάμαλα Χάρις.

Μαζί της ήταν και η τραγουδίστρια και φίλη της Κέλι Ρόουλαντ, από τις Destiny’s Child.

Η Χάρις ευχαρίστησε θερμά τη Μπιγιονσέ προτού προειδοποιήσει τους παριστάμενους: «Είμαστε 11 ημέρες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση η οποία θα κρίνει το μέλλον της Αμερικής, όπως και την ελευθερία όλων των γυναικών να λαμβάνουν αποφάσεις για το σώμα τους».

Τη στήριξή του δήλωσε και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο μοιράστηκε ένα βίντεο σε ανάρτησή του στο Instagram όπου δηλώνει ανοιχτά την στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις.

«Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει τη γη και καταστρέφει την οικονομία μας, χρειαζόμαστε ένα γενναίο σχέδιο για να σώσουμε την οικονομία μας, τον πλανήτη μας και τους εαυτούς μας», αναφέρει ο διάσημος ηθοποιός. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ψηφίζω την Κάμαλα Χάρις», αναφέρει κλείνοντας τη δήλωσή του.

Στην ανάρτησή του ο Ντι Κάπριο χαρακτήρισε τις πρόσφατες καταστροφές από τους τυφώνες Helene και Milton, «αφύσικες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή». Στην συνέχεια εξήρε τους φιλόδοξους στόχους της Χάρις για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 και την ανάπτυξη μιας πράσινης οικονομίας. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και την κατάργηση «κρίσιμων περιβαλλοντικών μέτρων». Όπως είπε, ο Τραμπ συνεχίζει να «αρνείται τα γεγονότα» και «την επιστήμη».



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ