Aταμάν: Ο δικός του τρόπος

Aταμάν: Ο δικός του τρόπος

Τι θέλουν οι προπονητές στο σύγχρονο μπάσκετ, αυτό που έχει στη σεζόν συχνά πυκνά πάνω από 70 αγώνες; Πολλούς παίκτες. Λύσεις για όλα τα γούστα. Ρόστερ ικανό να ξεπερνά κάθε πρόβλημα ή αντιξοότητα, να μην νοιάζει κανέναν ο οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Και μετά έρχεται ο Αταμάν! Ο κόουτς που ακολουθεί τον εντελώς δικό του δρόμο. Με μια ξεχωριστή ματιά στα πράγματα. Τον προσωπικό του τρόπο, αυτόν που οδηγεί στην επιτυχία. Και πάει κόντρα στο ρεύμα, άσχετα με τι πιστεύει το ευρύ κοινό, ανεξάρτητα με τι θα παραδεχθεί δημόσια ο Τούρκος προπονητής.

Πώς κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα ο Αταμάν κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση και με την πράσινη φόρμα; Είχε (συγκριτικά με τον ανταγωνισμό) λίγους διαθέσιμους παίκτες, όχι πάνω από τέσσερις ή πέντε αστέρες, ενώ οι αλλαγές του ήταν ελάχιστες. Με απλά λόγια, ένα σφιχτό rotation κοντά στους επτά ή οκτώ παίκτες, Σλούκας και Ναν αγωνίζονταν πάνω από 30’, όπως άλλωστε και ο Λεσόρ. Αυτή η ομοιογένεια ήταν το κλειδί της επιτυχίας- συν φυσικά και την απουσία σοβαρού τραυματισμού κάποιου παίκτη, γιατί πρέπει να δούμε και αυτή την παράμετρο.

Στο ματς της Παρασκευής με αντίπαλο τη Φενέρ εκτός έδρας, η ατυχία του ΠΑΟ έμοιαζε να φέρνει τύχη στον Αταμάν. Οξύμωρο και ίσως υπερβολικό. Στον αντίποδα, απολύτως αληθινό. Προσέξτε: νοκ άουτ και απλά παρουσιάστηκε στον πάγκο ο Γκριγκόνις. Εκτός μάχης οι Παπαπέτρου και Μήτογλου. Οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Καλαϊτζάκης και Σαμοντούροφ δεν πάτησαν στο παρκέ για το ματς. Εμειναν οκτώ παίκτες, μοιράστηκε ο χρόνος συμμετοχής, δεν μπερδεύτηκαν ρόλοι και άπαντες γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν.

Από 20’ πήραν Σλούκας και Οσμάν. Ο Μπράουν έπαιξε 23’. Ο Λεσόρ 24 ‘και ο Ερνανγκόμεθ 28’. Μόλις 15’ ο Γιούρτσεβεν , αλλά 33’ ο Γκραντ και 36’ ο Ναν. Ο Αταμάν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση, έκανε αλλαγές όταν χρειαζόταν και όχι επειδή …κοιτούσε το ρολόι για το χρονικό διάστημα που έπρεπε να παίζουν ορισμένοι, τα «μετρημένα κουκιά» τον βοήθησαν τα μέγιστα και προέκυψε με τόσο απλό τρόπο μια νίκη που δεν αποκλείεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη δύσκολη συνέχεια. Αν μάλιστα βρει ρυθμό ο Σλούκας, αν ο αρχηγός είναι και στο μέλλον «όπως στην Πόλη», τότε η αλλαγή σελίδας θα είναι μια πραγματικότητα για το Τριφύλλι.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ