Ελ. Βενιζέλος: Το μεγάλο άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ

Σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου θα παρουσιάσει το υπ. Τουρισμού...

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της αμερικανικής αγοράς φέτος, με τον αριθμό των τουριστών από τις ΗΠΑ να σημειώνει σημαντική άνοδο, η οποία σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην βελτίωση της συνδεσιμότητας ανάμεσα στην Αθήνα και την Βόρεια Αμερική με την προσθήκη νέων πτήσεων. Η υψηλή ζήτηση που καταγράφει το εγχώριο τουριστικό προϊόν από τους Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους ελληνικό όνειρο, έχει οδηγήσει σημαντικούς παίκτες των αερομεταφορών να αυξήσουν τα δρομολόγια και τους προορισμούς από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας.

Οι καλές επιδόσεις της φετινής χρονιάς ανεβάζουν τον πήχη για την επόμενη σεζόν με τις αεροπορικές εταιρείες ήδη να παίρνουν θέση μάχης και να ανακοινώνουν καινούργιες πτήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στη δυναμική που εμφανίζει η Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου για τους Αμερικανούς επισκέπτες, οι οποίοι συνήθως συνεχίζουν τα ταξίδια τους σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς αφού πρώτα περάσουν μερικές μέρες στην πρωτεύουσα.

Οι νέες πτήσεις για το καλοκαίρι του 2025

Η ζήτηση αυτή αντικατοπτρίζεται και στην εβδομαδιαία συχνότητα πτήσεων, με την Αθήνα φέτος να συνδέεται απευθείας με πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια μέσω των United, American, Delta και Emirates, ενώ προστέθηκε και η low-budget νορβηγική Norse. Η τελευταία τη θερινή σεζόν παρείχε πέντε εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, σε οικονομικές τιμές, ενώ η United ξεκίνησε φέτος νέα πτήση που συνδέει απευθείας το Σικάγο με την Αθήνα.

Ως αποτέλεσμα, η εβδομαδιαία συχνότητα πτήσεων το καλοκαίρι αυξήθηκε σε 82 έναντι 67 πέρυσι, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πτήσεις με ενδιάμεσες στάσεις.

Ακόμη ψηλότερα τίθεται ο πήχης για το καλοκαίρι του 2025 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η American Airlines ανακοίνωσε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα προσθέσει νέο δρομολόγιο από τη Charlotte προς την Αθήνα, προσφέροντας έναν ακόμη προορισμό στις απευθείας συνδέσεις των ΗΠΑ, αυξάνοντας το σύνολο στους 8 προορισμούς από 7 φέτος.

Η Delta Airlines, που διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα πτήσεων από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την προσθήκη τεσσάρων επιπλέον εβδομαδιαίων πτήσεων μεταξύ Ατλάντα και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές εβδομαδιαίες πτήσεις στις 11.

Παράλληλα, η United Airlines θα αυξήσει τις εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Νέα Υόρκη / Νιούαρκ προς Αθήνα από 7 σε 10 το προσεχές καλοκαίρι και θα επεκτείνει τη σεζόν για τις πτήσεις από Νέα Υόρκη και Σικάγο, ξεκινώντας τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Η Norse, επίσης, θα αυξήσει τη χωρητικότητά της προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης κατά 12%, ανεβάζοντας τις εβδομαδιαίες πτήσεις από 5 σε 6.

Η ισχυρή ζήτηση για ταξίδια από την αμερικανική αγορά, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό επιβατών που μετακινούνται από τη Δυτική Ακτή και το Μαϊάμι, κατατάσσουν αυτούς τους προορισμούς στις μελλοντικές προτεραιότητες για απευθείας συνδέσεις.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ