Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων και τις…

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας...

“Η πρόσφατη δημοσιοποίηση περιστατικών που αφορούν τη διαρροή προσωπικών κινητών τηλεφώνων αστυνομικών προς “γαλάζιους” υποψηφίους, καθώς και οι καταγγελίες που αφορούν την αποστολή προεκλογικού υλικού χωρίς τη συναίνεση των παραληπτών, εγείρουν σοβαρά ζητήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη νομιμότητα των πολιτικών πρακτικών”, αναφέρουν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κώστα Μπάρκα, σημειώνεται, επίσης, ότι “η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες περί επιβολής προστίμου στη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο της διαρροής e-email Ελλήνων του εξωτερικού, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ξεκάθαρες θέσεις και ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης. Η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων είναι κρίσιμη για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία μας”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει τη Βουλή:

1. Ποιες είναι οι ενέργειες που έχει προγραμματίσει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των διαρροών προσωπικών δεδομένων, και πώς σκοπεύει να προστατεύσει τους πολίτες από τέτοιες πρακτικές στο μέλλον.

2. Ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσει για την έρευνα των καταγγελιών που έχουν γίνει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

3. Πώς θα διασφαλίσει ότι οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα θα τηρούν αυστηρά τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων και δεν θα χρησιμοποιούν προσωπικά στοιχεία πολιτών χωρίς τη συναίνεσή τους.

4. Αν υπάρχουν σχέδια για την ενημέρωση των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων σχετικά με τις νομικές τους υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ